25 квітня, 2024

З місця в кар’єру: онлайн курси про професійний успіх для жінок

22 березня 2020
Поширити в Telegram
3743
Наталія Сліпенко

Книголюбка. Організаторка феміністського літературного клубу «Літературні посиденьки». Активістка феміністичного руху. Прихильниця інтерсекційного фемінізму. Бракує ще 39 котів.

Дивіться також:

Які помилки роблять жінки в кар’єрному зростанні і якої підтримки потребують? Як розпізнати власний потенціал і успішно його розвивати? Чи складно бути лідеркою, чим «жіночий» стиль керівництва відрізняється від «чоловічого»? Онлайн курси про кар’єру для жінок допомагають розібратися в деталях.

«З місця в кар’єру: курс на кар’єрні зміни»

Єдиний, на жаль, україномовний курс у нашому переліку цілком заслуговує на увагу. Його розраховано на жінок, які прагнуть «зрушити з місця» у своєму професійному житті і хочуть почути поради інших успішних жінок. Як навчитися вчитися? Яких помилок уникати, відкриваючи власний бізнес? Як готуватися до співбесіди?

Курс містить вісім коротких відео тривалістю до восьми хвилин від вісьмох успішних жінок, переглянути їх можна без реєстрації. Під кожним відео доступні посилання на додаткові матеріали. Для закріплення знань можна також пройти фінальний тест і навіть отримати сертифікат.

Мова: українська

Початок: курс доступний постійно

Тривалість: близько години

«Жіноче лідерство: приймаю нову себе»

У цьому курсі професійна бізнес-тренерка розповідає, які переконання заважають нам рухатися вперед, як боротися з почуттям провини та дозволяти собі робити помилки, що нас мотивує і що демотивує, а також як правильно ставити перед собою цілі та досягати їх.

Курс покликаний допомогти жінкам виявити свій внутрішній потенціал і впевненіше просуватися в кар’єрі. Він складається з чотирьох частин (перша доступна для перегляду без реєстрації), а після завершення можна отримати сертифікат.

Мова: російська

Початок: курс доступний постійно

Тривалість: вивчення курсу займе близько двох годин

«Жінки серед керівництва. Надихаючи на позитивні зміни»

Що в жінках особливо цінують на робочому місці? Як гендерний розподіл у компаніях і організаціях впливає на жінок? Що допомагає будувати кар’єру, а що заважає? Як визначити свої цілі? Як поєднати родину з робочим життям? Що таке кар’єрний успіх? Що можуть робити роботодавці, щоб повністю розкрити потенціал жінок?

Курс дає відповідь на ці питання та багато інших. Викладачі курсу визначають для себе основну мету — надихнути жінок і чоловіків по всьому світу долучитися до позитивних змін на робочому місці.

Мова: англійська, субтитри доступні англійською, німецькою, португальською й арабською

Початок: 24 лютого

Тривалість: 5 тижнів / 14 годин

«Гендер та сексуальність: розмаїття й інклюзія на роботі»

За словами авторів, цей курс потрібен абсолютно всім людям, які працюють, щоб краще розуміти довколишній світ. Гендер і сексуальна орієнтація впливають на досвід людини на робочому місці, і варто краще розуміти, як саме проявляється цей вплив. Крім того, якщо ви роботодавець, курс дає інструменти для того, щоб створити по-справжньому інклюзивне середовище у вашій компанії чи організації.

Мова: англійська, субтитри доступні англійською й португальською

Початок: 24 лютого

Тривалість: 4 тижні / 14 годин

«Поради для жінок, щоб досягти успіху в бізнесі: 5 практичних кроків»

Курс насамперед підійде жінкам з порівняно невеликим досвідом роботи (до 15 років), які відчувають, що можливості проходять повз них або що вони «застрягли» на одному місці.

Під час навчання ви дізнаєтесь п’ять секретів успішних жінок, визначите практичні дії, які зроблять вас успішнішою і щасливішою на роботі. У кінці курсу у вас буде готовий конкретний план дій, яким ви зможете одразу ж зайнятися.

Тривалість: загальна тривалість відео — 2 години

Мова: англійська

Початок: доступ не обмежений у часі

Курс платний

«Майстер-клас із жіночого лідерства»

Курс покликаний за допомогою прикладів і практичних вправ допомогти вам подолати звички, які заважають просуватися на роботі і досягати нових кар’єрних висот. Тренери кажуть, що звички, які допомагають на початку кар’єри, нерідко заважають, коли йдеться про дальше кар’єрне зростання. Студентки, котрі вже пройшли курс, пишуть, що багато з його аспектів дуже їм відгукнулися і що особливо їм сподобалася практична частина.

Тривалість: загальна тривалість відео — 1,5 години

Мова: англійська

Початок: доступ не обмежений у часі

Курс платний.

Інше з серії:

Джерела фото: EdEra, Flickr, George W. Bush White House Archives, Pxhere

22 березня 2020
Поширити в Telegram
3743
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Насильство над природою й насильство над вразливими спільнотами – у чому зв’язок
Говорячи про зміну клімату, ми найчастіше думаємо про спекотне літо, знищені екосистеми чи нещасних білих ведмедів на льодовиках, що тануть. Менше розмірковуємо про економічні наслідки, хоча на минулорічному Світовому економічному форумі екологічні виклики вже визнали головною загрозою для світової економіки на найближчі роки. Про соціальний, і особливо ґендерний аспект проблеми, згадуємо ж в останню чергу. У той час як спільноти, які найбільш вразливі до зміни клімату, – це часто ті ж самі спільноти, де різко виражена ґендерна нерівність. І ці дві проблеми посилюють одна одну.
Чому так мало жінок в архітектурі?
Публічна лекція та дискусія “Чому так мало жінок в архітектурі?” відбулася на Платформі Острів Пропонуємо конспект двох доповідей що прозвучали в рамках цієї події: про видатних жінок-архітекторок кількох останніх сторіч, видимість жінок в архітектурі, їх відсоток серед осіб, які приймають рішення, соціокультурні та історичні чинники, які впливали представлення жінок в архітектурній професії.
Професійні жіночі асоціації та підтримка жіночого підприємництва
Жінки допомагають жінкам розвиватися. Професійні асоціації гуртують однодумиць і допомагають у кар’єрному зростанні, а проєкти підтримки жіночого підприємництва пропонують семінари, тренінги, бізнес-консультації та навчальні візити.