23 квітня, 2024

Професійні жіночі асоціації та підтримка жіночого підприємництва

23 березня 2020
Поширити в Telegram
2723
Наталія Сліпенко

Книголюбка. Організаторка феміністського літературного клубу «Літературні посиденьки». Активістка феміністичного руху. Прихильниця інтерсекційного фемінізму. Бракує ще 39 котів.

Читайте також:

Підтримувати бізнес жінок нескладно — треба сприяти жінкам-підприємицям у трьох аспектах. Насамперед надати якісні інструменти управління бізнесом, які відповідатимуть досвіду жінок. А ще забезпечити якісними освітніми матеріалами й експертними порадами та створювати професійні спільноти, де жінки знаходитимуть підтримку.

Професійні жіночі асоціації

  • Women Who Code Kyiv — локальна платформа міжнародної ініціативи для жінок-програмісток. Платформа покликана об’єднати жінок-програмісток та заохотити їх до навчання і обміну досвідом.
  • WTECH — закритий клуб для жінок-керівниць в IT, інвестиціях і венчурному бізнесі. Клуб має правити за платформу для амбітних жінок, де вони знаходитимуть ділових партнерів та інвесторів.
  • ЮрФем — асоціація жінок-юристок України. Організація існує для того, щоб відзначати успіхи жінок у юридичній професії та вирішувати проблеми, з якими юристки досі зіштовхуються.
  • Жіночий енергетичний клуб України — незалежна професійна асоціація жінок, які працюють у сфері енергетики в Україні. Вони прагнуть створити платформу для комунікації і обміну досвідом між жінками, котрі працюють у цій сфері.
  • Українська асоціація представниць правоохоронних органів — організація, до якої можуть долучитися і жінки, і чоловіки з метою впровадження гендерно-чутливої політики в правоохоронних органах.
  • ГО «Ділові українські жінки» — організація, яка об’єднує ділових жінок і має на меті сприяти духовному й економічному розвитку України, допомагати жінкам розкривати творчий потенціал, а також підтримувати дітей і молодь.

Список не вичерпний, якщо ви знаєте про асоціацію чи платформу, яку варто сюди додати, будь ласка, пишіть нам на rybkatonia@gmail.com.

Проєкти підтримки жіночого підприємництва

Digital Women 2020

Digital Women 2020 — проєкт підтримки жіночого підприємництва під гаслом «Діджиталізуємо жіночі бізнеси по всьому світу» спрямовано на те, щоб сприяти жінкам-підприємицям у трьох аспектах: дати їм якісні інструменти управління бізнесом, забезпечити якісними освітніми матеріалами та створити спільноту, де вони зможуть знайти підтримку й корисні поради.

Програма «Жінки в бізнесі» від ЄБРР

Програма ЄБРР, яка триватиме до 2022 року, працює з малими й середніми підприємствами, що їх очолюють жінки, і допомагає їм досягти успіху. Для цього програма надає доступ до фінансування, консультує з питань ведення бізнесу, проводить програми навчання й наставництва.

Центр розвитку малого та середнього бізнесу Центру гендерної культури

Центр працює як із жінками, котрі вже мають досвід підприємницької діяльности і прагнуть покращити свої навички, так і з тими, хто тільки має намір почати підприємницьку діяльність. Центр пропонує семінари, тренінги, бізнес-консультації, навчальні візити. За оновленнями можна стежити на сторінці партнерської ГО «Сучасна жінка».

Дивіться також інші матеріали серії:

Джерела фото: Piqsels, Edwards Air Force Base
23 березня 2020
Поширити в Telegram
2723
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Насильство над природою й насильство над вразливими спільнотами – у чому зв’язок
Говорячи про зміну клімату, ми найчастіше думаємо про спекотне літо, знищені екосистеми чи нещасних білих ведмедів на льодовиках, що тануть. Менше розмірковуємо про економічні наслідки, хоча на минулорічному Світовому економічному форумі екологічні виклики вже визнали головною загрозою для світової економіки на найближчі роки. Про соціальний, і особливо ґендерний аспект проблеми, згадуємо ж в останню чергу. У той час як спільноти, які найбільш вразливі до зміни клімату, – це часто ті ж самі спільноти, де різко виражена ґендерна нерівність. І ці дві проблеми посилюють одна одну.
Чому так мало жінок в архітектурі?
Публічна лекція та дискусія “Чому так мало жінок в архітектурі?” відбулася на Платформі Острів Пропонуємо конспект двох доповідей що прозвучали в рамках цієї події: про видатних жінок-архітекторок кількох останніх сторіч, видимість жінок в архітектурі, їх відсоток серед осіб, які приймають рішення, соціокультурні та історичні чинники, які впливали представлення жінок в архітектурній професії.
З місця в кар’єру: онлайн курси про професійний успіх для жінок
Де здобути професійні знання і навики, які будуть гендерно чутливими? Чи враховують університети і тренери соціальну різницю між стереотипами про чоловіків і жінок та між реаліями поєднання кар’єри і сім’ї для обох статей? У цій статті зібрано курси про підприємництво і кар’єру жінок, які будуть корисними і працівницям, і керівництву.