20 квітня, 2024

Гендерні аспекти праці та політики у дзеркалі громадської думки

13 березня 2018
Поширити в Telegram
3931
Завантажити у форматі: PDF (104 КБ)
Світлана Оксамитна
Докторка соціологічних наук, професорка кафедри соціології, деканка факультету соціальних наук і соціальних технологій Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА), наукова співробітниця відділу соціальних структур Інституту соціології академії наук України.

Гендерні аспекти праці та політики у дзеркалі громадської думки

Читайте також:

У статті проаналізовано громадську думку щодо гендерних відносин у сфері праці і розподіл домашньої роботи в сім'ї на основі різноманітних опитувань, а також визначено образ жінки, який транслюється в українському суспільстві. 

Побудова демократичного суспільства зазвичай супроводжується трансформацією гендерних відносин у напрямі до гендерної рівності чи гендерного паритету. Іншими словами, демократизація суспільства неодмінно має гендерну складову. Вочевидь, цей процес повинен ґрунтуватися на фахових дослідженнях становища чоловіків і жінок у суспільстві, можливостей та перешкод для їхньої рівноправної участі в усіх його сферах, включно зі сферою політичною.

Оксамитна С. Гендерні аспекти праці та політики у дзеркалі громадської думки // Жінки в політиці: міжнародний досвід для України. За матеріалами міжнарод. наук. семінару "Жінки в політиці: міжнародний досвід для України”, НаУКМА, м. Київ, 7 жовтня 2005 року / За заг. ред. Яни Свердлюк та Світлани Оксамитної. – Київ: Атака, 2006. – С. 156-174.

13 березня 2018
Поширити в Telegram
3931
Завантажити у форматі: PDF (104 КБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою