29 березня, 2024

Гендерне квотування в Україні: громадська думка та досвід застосування

13 березня 2018
Поширити в Telegram
3545
Завантажити у форматі: PDF (591 КБ)
Світлана Оксамитна
Докторка соціологічних наук, професорка кафедри соціології, деканка факультету соціальних наук і соціальних технологій Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА), наукова співробітниця відділу соціальних структур Інституту соціології академії наук України.
Читайте також:

Гендерні відносини в політиці в Україні поступово змінюються. Зважаючи на прийняття законодавчої норми на місцевих виборах 2015 року про наявність у списках політичних партій не менше 30 % осіб однієї статі, у статті здійснено аналіз практики дотримання цієї норми політичними партіями та її впливу на збільшення представництва жінок в органах місцевого самоврядування. Для виявлення стану та динаміки громадської думки щодо різних аспектів гендерних відносин про- аналізовано результати низки загальнонаціональних опитувань та виявлено переважно позитивне ставлення до гендерного квотування та збільшення кількості жінок у політичній сфері.

Оксамитна С. Гендерне квотування в Україні: громадська думка та досвід застосування / Т. Карась, С. Оксамитна // Наукові записки НаУКМА, 2016. – Т. 187. Соціологічні науки. – С. 39-47.

13 березня 2018
Поширити в Telegram
3545
Завантажити у форматі: PDF (591 КБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою