26 квітня, 2024

Про підсумки конкурсу гендерних педагогічних проектів

13 вересня 2017
Поширити в Telegram
3673

Підготувала Тетяна Дрожжина

29 березня в межах Обласного педагогічного тижня відбулося нагородження переможниць конкурсу гендерних педагогічних розробок, який був проведений у лютому-березні 2016 року за ініціативи Гендерного інформаційно-аналітичного центру «КРОНА» у співпраці з КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» та за підтримки Представництва Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні.

На конкурс було подано 17 творчих робіт з 7 шкіл Харківської області, що беруть участь у регіональному гендерному експерименті «Науково-методичні засади впровадження гендерних підходів в систему роботи навчальних закладів». За жанрами це були розробки уроків, класних годин, позакласних заходів, іншого методичного супроводу, що претендували на визнання високого рівня гендерної чутливості та недискримінації.


Лауреатки конкурсу

За рішенням журі, І місце поділили між собою В. Какадій – віце-директорка Огіївського НВК Сахновщинського району (підготувала «дорожню карту» впровадження гендерного підходу в окремо взятому навчальному закладі) та авторський колектив вчительок початкових класів (Н. Братковська, А. Журавель, Л. Логвин, Л. Терещенко) Лозівського НВК № 10 з критичним гендерним аналізом підручника математики та пропозиціями щодо усунення виявлених недоліків.

ІІ місце журі присудило творчій роботі С. Пономаренко з Панютинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, в якій крізь «гендерні окуляри» схарактеризовано сприйняття дітьми поезії та здійснений гендерний аналіз дитячих малюнків як ілюстрацій до прочитаного віршу.

Номінацію «Продуктивна ідея» здобули віце-директорка Нововодолазької гімназії Л. Цяцька та учителька Лозівського НВК № 10 Т. Тернова, а номінацію «Науковий прорив» – учителька Лозівського НВК № 10 В. Носова.

Сертифікати та грошові винагороди переможницям вручив директор ГІАЦ «КРОНА» Олег Марущенко, побажавши натхнення у подальшому впровадженні гендерного підходу в практику їх навчальних закладів та зазначивши, що найкращі роботи будуть опубліковані у виданнях ГІАЦ «КРОНА», зокрема у найближчому числі Гендерного журналу «Я».

Першоджерело: http://www.krona.org.ua/pidbuto-pidsymku.html

13 вересня 2017
Поширити в Telegram
3673
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Насильство над природою й насильство над вразливими спільнотами – у чому зв’язок
Говорячи про зміну клімату, ми найчастіше думаємо про спекотне літо, знищені екосистеми чи нещасних білих ведмедів на льодовиках, що тануть. Менше розмірковуємо про економічні наслідки, хоча на минулорічному Світовому економічному форумі екологічні виклики вже визнали головною загрозою для світової економіки на найближчі роки. Про соціальний, і особливо ґендерний аспект проблеми, згадуємо ж в останню чергу. У той час як спільноти, які найбільш вразливі до зміни клімату, – це часто ті ж самі спільноти, де різко виражена ґендерна нерівність. І ці дві проблеми посилюють одна одну.
Чому так мало жінок в архітектурі?
Публічна лекція та дискусія “Чому так мало жінок в архітектурі?” відбулася на Платформі Острів Пропонуємо конспект двох доповідей що прозвучали в рамках цієї події: про видатних жінок-архітекторок кількох останніх сторіч, видимість жінок в архітектурі, їх відсоток серед осіб, які приймають рішення, соціокультурні та історичні чинники, які впливали представлення жінок в архітектурній професії.
Професійні жіночі асоціації та підтримка жіночого підприємництва
Жінки допомагають жінкам розвиватися. Професійні асоціації гуртують однодумиць і допомагають у кар’єрному зростанні, а проєкти підтримки жіночого підприємництва пропонують семінари, тренінги, бізнес-консультації та навчальні візити.