25 квітня, 2024

Британець, що не співає про любов

4 грудня 2019
Поширити в Telegram
2126
Катерина Ятель

Амбасадорка популярної культури та серйозного підходу до розваг. Авторка телеграм-каналу https://t.me/priyateli

Sam Fender - Dead Boys

Сему зараз 23 роки. Він виріс у портовому містечку Норд-Шилд в Англії і з дитинства займався музикою. Два роки тому він випустив свої перші сингли на Саундклауд і привернув увагу музичних критиків. У цих піснях доволі юний артист співав не про нещасливе (чи щасливе, таке теж буває, коли тобі 21) кохання, а обурювався політикою свого прем1єр-міністра та фейковими новинами.

Сем потрапив до списку BBC Music Sound of 2018 як один із найперспективніших виконавців на думку британських критиків, але у першу трійку так і не потрапив, як і ще одна номінантка – Біллі Айліш. Тоді переможницею стала норвезька співачка Sigrid, яка може сподобатися прихильникам/-цям, наприклад, ранньої Birdy. Але це зовсім інша історія.

Після впливового списку, у кар’єру Фендера увірвався спільний тур із гуртом Catfish And The Bottleman, широка ротація на британському радіо та потрапляння до саундтреків гри FIFA. Щодо останнього, то маю сказати, що навіть якщо ви не є прихильником/-цею футбольної гри, моніторити їхній плейліст все ж раджу – їхні редактори/-ки завжди тримають руку на пульсі та зазвичай не додають прохідної музики.

У листопаді 2018-го Фендер випустив перший міні-альбом Dead Boys. Його заголовна пісня була присвячена другові Сема, що скоїв самогубство. За словами самого музиканта, ця подія стала ударом для нього та змусила його задуматися про токсичну маскулінність, яка впливає на чоловіків в усьому світі. У кількох інтерв’ю він говорив про те, що чоловіків не вчать справлятися зі стресом чи виплескувати емоції, а натомість заганяють до клітки, із якої важко вибратися. Цікаво, що після виходу пісні на пошту BBC Radio 5 прийшов лист із подякою хлопця, який хотів вчинити самогубство, але передумав, почувши трек.

Минулого місяця Фендер нарешті презентував перший лонгплей під назвою Hypersonic Missiles. Серед тем, що звучать на цій платівці – загроза війни, що висить у повітрі, роздуми про дорослішання, наркотики, білі привілеї та насильство у сім’ї. Це музика, натхнення The Killers та Kasabian, але зосереджена не на особистому, а на загальному.

Послухати альбоми можна на будь-якому стрімінговому сервісі, а якщо вона сподобається вам так сильно, що захочеться потрапити на концерт, поспішайте. У європейському турі лишилося всього три міста без солдауту – Париж, Мюнхен та Вісбаден.

А поки що також дивіться кліп Сема Фендера на пісню Dead Boys.

4 грудня 2019
Поширити в Telegram
2126
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Критика епохи MeToo, телебачення та ґьорл-павер: чому варто дивитися серіал The Morning Show
«Ранкове шоу» (The Morning Show) – це флагманський серіал нового стрімінгового сервісу від Apple. Він розповідає про дуже популярне в Америці ранкове шоу, у якому сталася криза через звинувачення у неналежній сексуальній поведінці одного з ведучих. Через скандал його доводиться звільнити, а на місце другого ведучого взяти молоду та впевнену в собі журналістку. Головні ролі в серіалі грають Дженніфер Еністон, Різ Візерспун та Стів Карелл.
Історія гарасменту на Fox
Улітку вийшов серіал «Найгучніший голос» про американського медіаменеджера та засновника каналу Fox News Роджера Айлза (1940-2017). Він також тісно пов’язаний із політикою – раніше медіаконсультант Ричарда Ніксона, Рональда Рейгана та Джорджа Буша-старшого, востаннє відмітився співпрацею із Дональдом Трампом. Серіал дуже якісний та ідеально підійде тим, кому цікава внутрішня кухня верхівки телеканалів.
Кривавий комікс
Як і обіцяла попереднього разу, хочу порекомендувати щось, після чого не захочеться плакати. Цього тижня у нас «Заборонений плід» Лів Стрьомквіст.