23 квітня, 2024

Історія гарасменту на Fox

4 грудня 2019
Поширити в Telegram
2491
Катерина Ятель

Амбасадорка популярної культури та серйозного підходу до розваг. Авторка телеграм-каналу https://t.me/priyateli

Читайте також:

Улітку вийшов серіал «Найгучніший голос» про американського медіаменеджера та засновника каналу Fox News Роджера Айлза (1940-2017). Він також тісно пов’язаний із політикою – раніше медіаконсультант Ричарда Ніксона, Рональда Рейгана та Джорджа Буша-старшого, востаннє відмітився співпрацею із Дональдом Трампом. Серіал дуже якісний та ідеально підійде тим, кому цікава внутрішня кухня верхівки телеканалів.

Кожний епізод серіалу присвячено різному року. В одному він переживає виграш кандидата від демократів Барака Обами на президентських виборах у 2008 та 2012 роках. В іншому – запускає антиісламську риторику і підтримку введення військ в Ірак через 11 вересня. У ще одному – вмовляє Трампа податися в президенти. Роджера Айлза у серіалі грає Рассел Кроу, і це чи не найкраща його роль за останні десять років.

Та найцікавіше у персоні Айлза зовсім не все це. У 2014 році його вперше публічно звинуватили в гарасменті та сексуальному насильстві його співробітниць. У серіалі цьому відведена окрема лінія. Героїню, із якою Айзл підписує, по суті, сексуальний контракт, грає Аннабелль Волліс, яку ви можете знати за серіалом «Гострі козирки». Вона далеко не єдина постраждала відомого менеджера, але, певно, найгучніший голос у справі проти нього належить саме їй.

А тепер про майбутнє. 20 грудня у кінотеатрах вийде стрічка Bombshell (в українському прокаті називатиметься «Секс-бомба»). Вона розповідає історію гарасменту Айлза із позиції жінок, а не чоловіка. Головні ролі у ньому виконають Ніколь Кідман, Шарліз Терон та Марго Роббі. Кілька днів тому вийшов його перший трейлер.

4 грудня 2019
Поширити в Telegram
2491
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Критика епохи MeToo, телебачення та ґьорл-павер: чому варто дивитися серіал The Morning Show
«Ранкове шоу» (The Morning Show) – це флагманський серіал нового стрімінгового сервісу від Apple. Він розповідає про дуже популярне в Америці ранкове шоу, у якому сталася криза через звинувачення у неналежній сексуальній поведінці одного з ведучих. Через скандал його доводиться звільнити, а на місце другого ведучого взяти молоду та впевнену в собі журналістку. Головні ролі в серіалі грають Дженніфер Еністон, Різ Візерспун та Стів Карелл.
Кривавий комікс
Як і обіцяла попереднього разу, хочу порекомендувати щось, після чого не захочеться плакати. Цього тижня у нас «Заборонений плід» Лів Стрьомквіст.
Для всіх, хто відчуває себе під скляним ковпаком
Поетеса Сильвія Плат – одне з облич американського феміністичного руху 50-х, хоча вона ніколи не займалася активізмом. Визнання до неї прийшло вже після її смерті, як і Пулітцерівська премія. Сьогодні я хочу поговорити з вами не про її поезію, а про роман «Під скляним ковпаком», який торік видало Видавництво Старого Лева.