16 квітня, 2024

Культура в часи війни

6 грудня 2018
Поширити в Telegram
2230
Ірина Ладика

Студентка факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Журналістка-фрілансерка, пише для Щоденної всеукраїнської газети "День", інформаційної агенції "ZIK" та сайту "Studway".

 

Стати успішним — це докопатися до самого себе, зрозуміти, чого хочеш, і дозволити собі це робити.

Юлія Хомчин — депутатка Львівської міської ради сьомого скликання, також вона є секретаркою постійної комісії з культури, молодіжної політики та спорту. Юлія народилася 2 вересня 1984 року у місті Галичі, яке розташоване в Івано-Франківській області. Про своє дитинство вона розповідає так:

 

Я народилася в Івано-Франківській області в сім’ї мами-історика та батька-інженера. У нашій сім’ї було четверо дітей. Питання цінностей та життєвих пріоритетів прищеплені передусім батьками. Це те, що рухає людиною в майбутньому. Бажання пізнавати та змінювати, а також відчуття відповідальності за все, що відбувалося навколо, спонукало мене займатися тим, що я найбільше вміла і де найбільшою мірою могла бути корисною.

Маючи гуманітарну та правознавчу освіту, з 2008 року Юлія є директоркою «Інституту актуального мистецтва», членкинею організаційного комітету Конгресу Культури Східного Партнерства. З 2012 року — помічниця народної депутатки України Ірини Подоляк на громадських засадах.

Окрім депутатської діяльності, Юлія є ще й виконавчою директоркою фестивалів «Флюгери Львова», «ДжазБез», керівницею відділу інформації Мистецького об’єднання «Дзиґа». Також Юлія є співорганізаторкою Днів Литовської культури у Львові, Днів чеської культури у Львові, міжнародних культурних проектів «Трансмісія», Фестивалю україно-польського партнерства. Є партнеркою в організації Конгресів культури. У 2015 році входила до Програмної ради ІІІ Конгресу культури Східного партнерства у Львові.

Про культуру у час війни Юлія висловлюється так:

 

Криза — це надзвичайно сприятливе середовище для мистецтва, бо людина, опиняючись у кризі, спровокована до думки, до генерації нового сенсу. Стереотипне і обмежене сприйняття культури як розваги і дає нам цю постановку питання: чи бути культурі в часи війни? Звісно, бути. Читати, слухати музику, ходити в театри, кіно, постійно творити нове потрібно як ніколи раніше. Культура — виліковує, без культури не загоїться жодна рана.

Ось як Юлія Хомчин означує своє бачення успіху та успішної людини:

 

Для мене успішна людина — це людина, яка має можливість розвиватися та пізнавати, займатися тим, для чого вона створена, і тим, що вона любить. Стати успішним — це докопатися до самого себе, зрозуміти, чого хочеш, і дозволити собі це робити. Звичайно, успіх — це ще й самоосвіта, це постійний розвиток і праця над собою. Я не можу сказати, що менш успішною людиною є жінка, яка вибрала собі шлях бути просто мамою, і вона найкраща мама для своїх дітей. Бо це також успіх і неабиякий. Успіх — дуже суб’єктивна категорія, але він безпосередньо залежить від того, наскільки людина розкриває власний потенціал.

6 грудня 2018
Поширити в Telegram
2230
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Голова сільради, яка мотивує
«Незалежно від того, яка година робочого дня, обід не обід, але якщо людина прийшла до сільради, то лише з якоюсь проблемою. Насамперед її слід вислухати. І їй треба обов’язково порадити, посприяти, допомогти — хоча б морально. Та й чимось зарадити, якось задовольнити її потреби... Просто так, знічев’я, кидаючи свої звичні справи, ніхто до влади не звертається».i
Освічена та цілеспрямована жінка
«Коли планується більший бюджет, то, напевно, потрібно його порівнювати з результатами боротьби проти злочинності в минулому і в сьогоденні. Самі гроші нічого не говорять звичайній людині. Звичайна людина хоче отримати від держави якісну послугу, будь то захист від злочинності або охорона здоров'я, або освіта»i.
Авторка низки законопроектів, що стали чинними актами
«Політика, перш за все, — це справа не особистісна. Тобто це не власні амбіції, які ти повинен вгамувати, не власне его, яке ти повинен вгамувати. Насправді політика — це те, що ти хочеш зробити для інших, це те, що ти хочеш зробити для своєї країни».i