28 березня, 2024

Олександра Кужель: чверть століття у політиці

20 січня 2020
Поширити в Telegram
1900
Ірина Ладика

Студентка факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Журналістка-фрілансерка, пише для Щоденної всеукраїнської газети "День", інформаційної агенції "ZIK" та сайту "Studway".

Олександра Кужель: чверть століття у політиці

Олександра Кужель народилася у місті Костянтинівка Донецької області. Здобула спеціальність інженерки-металургині у Дніпропетровському металургійному інституті. Працювала за фахом інженеркою, а також молодшою науковою співробітницею кафедри економіки промисловості Запорізького індустріального інституту. Згодом жінка здобула другу вищу освіту.

Пані Олександра розпочала свою політичну кар’єру у 1994 році, коли вперше була обраною до Верховної Ради ІІ скликання. Також у той час обіймала посаду заступниці голови Комісії ВРУ з питань економічної політики та управління народним господарством.

Олександра Кужель неодноразово була головою різних комітетів у Раді, зокрема, Державного комітету України з питань розвитку підприємництва; з питань регуляторної політики та підприємництва. Також жінка стала співзасновницею всеукраїнської громадської організації «Громадський опір».

Критика діяльності пані Олександри пов’язана із її політичним перебіжництвом, себто частою зміною партійної приналежності. Якщо відслідкувати усі переходи від однієї політичної партії до іншої, то ланцюжок виглядатиме так: «За Єдину Україну!» — «Трудова Україна» — «Партія регіонів» — «Сильна Україна» — Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина».

           

i           https://ua.112.ua/interview/liudy-chekaiut-shcho-deputaty-pidkazhut-im-shliakhy-vyrishennia-pytan-256307.html

20 січня 2020
Поширити в Telegram
1900
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Голова сільради, яка мотивує
«Незалежно від того, яка година робочого дня, обід не обід, але якщо людина прийшла до сільради, то лише з якоюсь проблемою. Насамперед її слід вислухати. І їй треба обов’язково порадити, посприяти, допомогти — хоча б морально. Та й чимось зарадити, якось задовольнити її потреби... Просто так, знічев’я, кидаючи свої звичні справи, ніхто до влади не звертається».i
Освічена та цілеспрямована жінка
«Коли планується більший бюджет, то, напевно, потрібно його порівнювати з результатами боротьби проти злочинності в минулому і в сьогоденні. Самі гроші нічого не говорять звичайній людині. Звичайна людина хоче отримати від держави якісну послугу, будь то захист від злочинності або охорона здоров'я, або освіта»i.
Авторка низки законопроектів, що стали чинними актами
«Політика, перш за все, — це справа не особистісна. Тобто це не власні амбіції, які ти повинен вгамувати, не власне его, яке ти повинен вгамувати. Насправді політика — це те, що ти хочеш зробити для інших, це те, що ти хочеш зробити для своєї країни».i