25 квітня, 2024

Права людини — понад усе

2 грудня 2019
Поширити в Telegram
2234
Ірина Ладика

Студентка факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Журналістка-фрілансерка, пише для Щоденної всеукраїнської газети "День", інформаційної агенції "ZIK" та сайту "Studway".

Права людини — понад усе

Перший фах пані Людмили далекий від прав людини — у 1978 році вона закінчила Архангельське педагогічне училище за спеціальністю «вихователь дитсадка». Згодом вона здобула знання із правознавства за студентською лавою Ленінградського державного університету. Потім Людмила Денісова навчалася у Таврійському інституті підприємництва та права на економічному факультеті за спеціальністю «Облік та аудит».

Щодо критики дій Уповноваженої, то нещодавно на «Українській правді» з’явилася колонкаi, у якій Омбудсменку звинувачують у тому, що вона відкликала подання попередньої Уповноваженої з прав Людини Валерії Лутковської і не надала обґрунтування своїм діям. Воно стосувалося відповідності Конституції норм Закону «Про Національну поліцію», які дозволяють поліції збирати та накопичувати зразки ДНК.

Позиція Уповноваженої щодо гендерної рівності iiтака:

Жінкам потрібно дати свободу вибору. У всіх мають бути рівні можливості. Але у нас є перегин, що гендерна політика — це захист лише жінок. Ні. Захищаємо і жінок, і чоловіків.

Перше питання, яке непокоїть Людмилу Денісову на її посаді — це війна:

Як би ми не хотіли займатися питаннями нашого населення, підтримки їх пенсійного забезпечення належного і винагороди за працю, але війна нам не дає спокою. Тому що там є найбільш вразливі категорії на тимчасово окупованих територіях. І нам потрібно слідкувати, і у мене є такий обов’язок проводити моніторинг, а це дуже складна справа. І ми зараз намагаємося все робити, щоб… Ми опитуємо громадян, які в чергах стоять на лінії зіткнення. Безумовно, це права внутрішньо переміщених осіб і прав наших військових, які нас захищають, яких теж потрібно захищати. І це теж наша стратегічна метаiii.

           

            i     https://www.pravda.com.ua/columns/2019/01/7/7203168/?fbclid=IwAR0VDDjlZMgZxOiI0sce0HZFpE_W4XvtW50DpgzBXd9S8YWiqScsbVlZdnQ

            ii    https://censor.net.ua/resonance/3064016/ombudsmen_lyudmila_denisova_s_avakovym_drujim_mnogomnogo_let_i_esli_on_ministr_vnutrennih_del_a_ya_upolnomochennyyi

            iii   https://prm.ua/kozhna-lyudina-sama-viznachayetsya-yak-vona-voyuye-na-tsomu-fronti-yakiy-zaraz-ye-denisova/

2 грудня 2019
Поширити в Telegram
2234
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Голова сільради, яка мотивує
«Незалежно від того, яка година робочого дня, обід не обід, але якщо людина прийшла до сільради, то лише з якоюсь проблемою. Насамперед її слід вислухати. І їй треба обов’язково порадити, посприяти, допомогти — хоча б морально. Та й чимось зарадити, якось задовольнити її потреби... Просто так, знічев’я, кидаючи свої звичні справи, ніхто до влади не звертається».i
Освічена та цілеспрямована жінка
«Коли планується більший бюджет, то, напевно, потрібно його порівнювати з результатами боротьби проти злочинності в минулому і в сьогоденні. Самі гроші нічого не говорять звичайній людині. Звичайна людина хоче отримати від держави якісну послугу, будь то захист від злочинності або охорона здоров'я, або освіта»i.
Авторка низки законопроектів, що стали чинними актами
«Політика, перш за все, — це справа не особистісна. Тобто це не власні амбіції, які ти повинен вгамувати, не власне его, яке ти повинен вгамувати. Насправді політика — це те, що ти хочеш зробити для інших, це те, що ти хочеш зробити для своєї країни».i