25 квітня, 2024

Відповідальна депутатка та креативна флористка

6 грудня 2018
Поширити в Telegram
2627
Марина Ложкіна

За спеціальністю журналістка, працює в галузі PR, громадська активістка, членкиня НСОУ “ПЛАСТ”. Цікавиться політикою та розвитком рідного міста Шепетівка.

Відповідальна депутатка та креативна флористка

Алла Бунечко — народилася і проживає у місті Шепетівка. За спеціальністю — магістр з банківської справи, але працює у власній флористичній майстерні. Вже понад 3 роки жінка є депутаткою Шепетівської міської ради. 

Поразки дарують найцінніші уроки

За характером Алла — зі змагальним духом. Навчаючись у школі, завжди займала призові місця у міських та обласних олімпіадах. Закінчила навчання із золотою медаллю. В Київському національному економічному університеті здобула ступінь магістра банківської справи з червоним дипломом. Дівчині завжди все вдавалося, вона не знала, що таке програш. Але з часом довелося відчути і поразки. Їй важко згадувати про ті події, але тепер вона знає точно, що саме програші дають найцінніші уроки життя. Після них розумієш — не існує проблем, які не можна вирішити. Головне не падати духом та мати сили пройти крізь все це.

Або робота, або декрет

Після закінчення навчання в університеті, Алла пішла працювати в один зі столичних банків. В той час якраз вийшла заміж. Ділиться спогадами: «коли проходила співбесіду, мене запитали, чи я не планую йти у декретну відпустку. Я не була готова до такого запитання. Відповіла, що ні. І, насправді, вже аж після звільнення завагітніла. Тож не обманула. Але зараз би точно відповіла по-іншому. Шкода, але нині часто можна зустріти таку дискримінація жінок при влаштуванні на роботу».

Шепетівка — місто для спокійного життя

Після 5 років роботи у столиці, Алла Бунечко спільно з чоловіком вирішили повернутися до рідної Шепетівки. Чому? Жінка пояснює — тут був власний просторий будинок. Альтернативою у Києві могла бути лише невеличка квартирка. До того ж Алла завжди мріяла мати власний сад. Тому прийняли рішення і повернулися до приватного спокійного життя.

Працювати у банку в економічних галузях — для Алли Бунечко було нудно. Вона завжди мріяла про більш креативні заняття. З дитинства любила квіти, тому вирішила спробувала себе у цьому напрямку. Для удосконалення навиків, пішла навчатися у Академію флористики Наталії Агеєвої. Мала декілька квіткових магазинів. А зараз Алла — власниця флористичної майстерні «АБукет».

До мене звертаються звідусіль: підготувати квіткову композицію на подарунок, допомогти задекорувати особливе свято чи провести майстер-клас з флористики. Мені це подобається, вдається, а клієнти залишаються задоволені,

— розповідає флористка.

Алла з сім’ї активних людей. Тому рішення — йти у політику — нікому не стало несподіванкою. Рідні та друзі завжди підтримують роботу у цьому напрямку. Вже три роки депутатка Алла Бунечко змінює рідне місто.

Серед значних ініціатив — впровадження Громадського бюджету. Програма діє понад 2 роки. Результати вже стають відчутними — перші проекти шепетівчан почали реалізовувати. Наразі проводять реконструкцію скверу Героїв АТО та встановлюють дитячий майданчик.

Ще однією ініціативою є створення ярмаркового містечка до новорічних свят. Стихійні ринки на тротуарах вулиць заважають прохожим. Це навіть небезпечно, бо доводиться обходити проїжджою частиною, де їздять автомобілі. Можна цього уникнути, якщо створити спеціальні місця для торгівлі. За словами Алли, це зручно як для продавців, так і для покупців. Підтримка від підприємців та влади є, тож залишилося лише організувати все, аби відповідало прийнятим нормам та правилам.

Радію, що вдалося об’єднати депутаток Шепетівської міської ради у міжфракційне об’єднання «Рівні можливості». Наразі спільних проектів у нас ще немає, але є багато планів. Думаю, спільними зусиллями все вдасться,

— розповідає депутатка.

За свою каденцію у міськраді Алла Бунечко ще хоче встигнути навести лад зі сміттям. Місто немає стратегії розвитку, тому всі дії відбуваються хаотично. В тому числі і вирішення проблеми зі сміттям. Вона має власні ідеї. Тож сподівається, що вдасться їх реалізувати.

Це мій перший досвід депутатства і він дуже не легкий. Не все вдається відразу. Часто, щоб реалізувати одну невеличку ініціативу доводиться місяцями оббивати чиновницькі пороги та вести перемовини з різними людьми. Багато байдужих, з якими важко рухати зміни та робити щось корисне для громади та міста. Проте тим, хто стукає, завжди відчиняють. Бо як не ми, то хто? Тут живу я, мої батьки, тут росте мій син. Місто повинно розвиватись і бути комфортним,

— ділиться думками Алла.

Найбільше, що гнітить активну шепетівчанку, — це масова міграція молодих та свідомих шепетівчан. Так, це типова ситуація у більшості райцентрів. Але коли вона бачить, як цілі сім’ї виїжджають, то їй стає сумно.

На моїй власній вулиці виїхали люди, які були моїми виборцями. Вони часто зверталися до мене як депутатки, щось вимагали і тим самим мотивували бути активнішою у своїй діяльності. Нещодавно дізналася інформацію, що 30% населення Шепетівки — це люди пенсійного віку. Зайняте населення міста становить лише 21%. У рік на 413 народжених помирає 570. На 120 приїжджих, 230 виїжджає. Я, як підприємиця, розумію, що молодь — рушій змін. А така стагнація — пригнічує,

— пояснює депутатка.

Бажання щось робити є, та планів завжди багато, але на все постійно бракує часу. Типовий робочий день Алли Бунечко наразі складається з трьох частин. До обіду вона вирішує усі робочі питання та завдання. Після обіду зазвичай забирає сина зі школи, відводить його на спортивні секції та заняття з репетиторами. А ввечері, після спільної вечері та спілкування з сім’єю, ще намагається покреативи у квітковій майстерні: скласти композиції, пофотографувати її та викласти у соціальні мережі. А між цим всім Алла не забуває про особистий час, плавання у басейні та зустрічі з друзями. «Якщо правильно та реалістично все розпланувати, можна встигнути зробити, що хотілося».

ДОДАТКОВО:

Матеріали:

6 грудня 2018
Поширити в Telegram
2627
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Голова сільради, яка мотивує
«Незалежно від того, яка година робочого дня, обід не обід, але якщо людина прийшла до сільради, то лише з якоюсь проблемою. Насамперед її слід вислухати. І їй треба обов’язково порадити, посприяти, допомогти — хоча б морально. Та й чимось зарадити, якось задовольнити її потреби... Просто так, знічев’я, кидаючи свої звичні справи, ніхто до влади не звертається».i
Освічена та цілеспрямована жінка
«Коли планується більший бюджет, то, напевно, потрібно його порівнювати з результатами боротьби проти злочинності в минулому і в сьогоденні. Самі гроші нічого не говорять звичайній людині. Звичайна людина хоче отримати від держави якісну послугу, будь то захист від злочинності або охорона здоров'я, або освіта»i.
Авторка низки законопроектів, що стали чинними актами
«Політика, перш за все, — це справа не особистісна. Тобто це не власні амбіції, які ти повинен вгамувати, не власне его, яке ти повинен вгамувати. Насправді політика — це те, що ти хочеш зробити для інших, це те, що ти хочеш зробити для своєї країни».i