28 березня, 2024

Як це – працювати депутаткою у міській раді?

3 грудня 2018
Поширити в Telegram
2397
Ірина Ладика

Студентка факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка. Журналістка-фрілансерка, пише для Щоденної всеукраїнської газети "День", інформаційної агенції "ZIK" та сайту "Studway".

В активі Вікторії Довжик — економічна, управлінська, правнича освіта. Свої знання Вікторія активно використовувала з 2001 року на практиці. Спочатку — на посаді спеціалістки відділу фінансового аналізу економіки, згодом — як начальниця відділу економічного розвитку управління економіки департаменту економічної політики. З 2015 року — депутатка Львівської міської ради 7-го скликання від «Об’єднання «Самопоміч».

Вікторія сама розповідає про свої головні досягнення:

 

...брала безпосередню участь у підготовці Стратегії підвищення конкурентоспроможності, яка є спільним продуктом консультантів «Монітор-груп» і Львівської міської ради, в розвитку Стратегії економічної конкурентоспроможності, яка стала основою для стратегії розвитку міста до 2025 року.  Ми започаткували кластерний підхід, за яким продовжуємо рухатися. У рамках цієї стратегії ми створили Раду конкурентоспроможності, що сьогодні складається з провідних підприємців, науковців, громадських діячів і ефективно працює.

Критикують депутатку за те, що вона накопичила 10 тисяч гривень готівкою без підтвердження джерел доходу (згідно з її декларацією за 2017 рік): «Вікторія Довжик та її чоловік обходяться без рахунків у банках, однак мають готівку. Зокрема, чиновниця зберігає 100 000 грн та 3 500 доларів, а Сергій Довжик – 200 000 грн і 10 000 доларів. Додамо, порівняно із 2016 роком, сума готівки Довжик збільшилася на 10 000 грн».

Формулу успіху депутатка і чиновниця формулює наступним чином:

 

Якщо на своїх робочих місцях ми будемо відповідальними і працюватимемо так, як ми б хотіли, щоб усі, чиїми послугами ми користуємося, працювали для нас, то буде результат. І якщо ми захочемо жити в гарних домівках, гарних подвір’ях, якщо ініціативи міста і мешканців об’єднаються, це буде спільною вигодою.

3 грудня 2018
Поширити в Telegram
2397
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою
Усі статті теми
Голова сільради, яка мотивує
«Незалежно від того, яка година робочого дня, обід не обід, але якщо людина прийшла до сільради, то лише з якоюсь проблемою. Насамперед її слід вислухати. І їй треба обов’язково порадити, посприяти, допомогти — хоча б морально. Та й чимось зарадити, якось задовольнити її потреби... Просто так, знічев’я, кидаючи свої звичні справи, ніхто до влади не звертається».i
Освічена та цілеспрямована жінка
«Коли планується більший бюджет, то, напевно, потрібно його порівнювати з результатами боротьби проти злочинності в минулому і в сьогоденні. Самі гроші нічого не говорять звичайній людині. Звичайна людина хоче отримати від держави якісну послугу, будь то захист від злочинності або охорона здоров'я, або освіта»i.
Авторка низки законопроектів, що стали чинними актами
«Політика, перш за все, — це справа не особистісна. Тобто це не власні амбіції, які ти повинен вгамувати, не власне его, яке ти повинен вгамувати. Насправді політика — це те, що ти хочеш зробити для інших, це те, що ти хочеш зробити для своєї країни».i