25 квітня, 2024

Сексуальна / текстуальна політика: феміністична літературна теорія

18 липня 2018
Поширити в Telegram
3223
Завантажити у форматі: PDF (736 КБ)
Торіл Мой
Провідна феміністична літературна критикиня, яка досліджує проблеми феміністської теорії та жіночого письма, філософії, психоаналізу та літературної теорії.

Ця книга 1985 року не тільки не втратила своєї актуальності, але, навпаки, увійшла в число класичних праць з історії, теорії та методології жіночого літературного критицизму. У ній висвітлюються основні теорії феміністської і нефеміністской критики, що стосуються понять жіночої літератури, жіночого авторства, жіночого читання, жіночого досвіду і так званих жіночих стилів письма. Авторка докладно аналізує сильні і слабкі сторони англо-американської та французької шкіл теоретичної думки, розглядаючи роботи таких критикинь, як К. Міллетт, Е. Моерс, С. Гілберт і С. Губар, Е. Шовалтер, а також С.де Бовуар, Ю. Крістевой, Л. Ірігаре, Е. Сіксу та ін. Книга висвітлює питання взаємовідносин жіночої літературної критики з теоріями нової критики, структуралізму, деконструктивізму, психоаналізом.
Написана популярною, живою мовою, книга може бути цікавою не тільки для студентів і фахівців в області жіночої літератури, сучасної зарубіжної філософії та критики, гендерних досліджень, а й для читачів, які цікавляться сучасними культурними процесами, новими тенденціями в галузі гуманітарних знань.

Мой Т. Сексуальна / текстуальна політика: Феміністична літературна теорія / Торіл Мой; голов. ред. Т. Хокс; передм. М. Голл. - [Б.м.] : [Psychology Press], [2002]. - 221 с.

Читайте також:
Спецрубрика "Література" від Ірини Ніколайчук - такої української літератури ви ще не читали!
18 липня 2018
Поширити в Telegram
3223
Завантажити у форматі: PDF (736 КБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою