28 квітня, 2024

Українське тіло

26 лютого 2019
Поширити в Telegram
2764
Завантажити у форматі: PDF (4 МБ)

Українське тіло

Читайте також:

Виставка «Українське тіло», організована Центром візуальної культури, відкрилася в галереї Староакадемічного корпусу Києво-Могилянської академії 7 лютого 2012 року. Через три дні після її відкриття президент університету Сергій Квіт власноруч закрив на ключ приміщення галереї, прокоментувавши свої дії фразою, що стала культовою: «Це не мистецтво, а лайно». Наслідком акцій протесту проти закриття виставки не стало відновлення її роботи. Навпаки, рішенням Вченої ради університету було припинено діяльність Центру візуальної культури в Академії. Галереї Староакадемічного корпусу було передано під бібліотечний архів. Так завершився період історії цього приміщення, пов’язаний з мистецтвом.

Пропонований каталог є документацією закритої виставки та мистецьких акцій, здійснених на її підтримку. Це також своєрідне розслідування: спроба з’ясувати, де в українському суспільстві проходить межа між «мистецтвом» і «лайном», прийнятним та нестерпним, зрештою, між «тілом» і «духом». Йдеться, по суті, про межі видимого, кордон між тим, що ми можемо безболісно вписати в горизонт свого сприйняття, і тим, що не можемо, чи радше не хочемо включити до нашого комфортного «життєвого світу». Завданням, яке ставила перед собою виставка «Українське тіло», було проявити те, що залишається здебільшого на периферії чи за межами цього заспокійливого горизонту.

Українське тіло=Ukrainian Body / Наук.-дослід. центр візуал. культ.; ред. : С.Климко, Л.Кульчинська, В.Черепанин. - Київ, 2012. - 95 с. - Мова укр., англ. 

26 лютого 2019
Поширити в Telegram
2764
Завантажити у форматі: PDF (4 МБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою