19 квітня, 2024

Новини

Події 7-13 травня
Цього тижня в Києві та Кривому Розі - дискусії і показ фільму з обговоренням. 
Промо модуля "Протидія цькуванню" курсу "Недискримінаційний підхід у навчанні"
20 травня на платформі EdEra запускається навчальний модуль «Протидія цькуванню». Він є частиною онлайн-курсу «Недискримінаційний підхід у навчанні» і орієнтований на працівників закладів освіти. 
Вона прекрасна, коли злиться - перегляд і обговорення фільму в Кривому Розі
Ініціативна група рівні у кривому спільно з Центр гендерної освіти - кафедра педагогіки КДПУ, разом із Гендер в деталях за підтримки Представництва Heinrich-Böll-Stiftung в Україні запрошують на ексклюзивний показ фільму «She’s Beautiful When She’s Angry» («Вона прекрасна, коли злиться», 2014, реж. Mary Dore»)  в Кривому Розі 11 травня.
Події 30 квітня – 6 травня
Перший травневий тиждень - це мітинг 1 травня, лекції на тему оплати праці, презентація книги сучасної української письменниці й кінопоказ, головною метою якого є обговорення рівня толерантності в Україні. 
Аутсорсинг антисексизму: ekonomika+ запускає гендерний аудит
Агентства, рекламодавці й власники бізнесів можуть запобігти звинуваченням у дискримінації, якщо будуть готові надавати ідеї на оцінку незалежних експертів і дотримуватися їхніх рекомендацій.
На хвилі Оксамитової революції у Вірменії відбувся марш жінок
Вже з 13 квітня у Вірменії не вщухають масові протести, які були спричиненими масовими обуреннями з приводу обрання Сержа Саргсяна прем'єр-міністром країни. До цього він відбув два терміни на посту президента країни, а також ініціював конституційну реформу, яка надає головні повноваження саме главі уряду, а пост президента фактично робить церемоніальним. Оксамитова революція у Вірменії є боротьбою проти несправедливості усієї політичної системи в країні. 
Події  23-29 квітня
Який урожайний квітневий тиждень - різноманітні події у Києві, Одесі, Харкові, Кривому Розі, Чернівцях! Від наукових конференцій до кінопоказів! 
Конференція дівчат для дівчат «Stem: Досліджуй. Змінюй. Надихай»
Центр «Розвиток Корпоративної соціальної відповідальності» та Ініціатива #Дівчата STEM організовують першу конференцію дівчат для дівчат «STEM: Досліджуй. Змінюй. Надихай» і запрошують дівчат від 14 до 24 років. Партнер програми – компанія SAP Ukraine. Партнери заходу - L'Oréal Україна, ЦеХАБ та Книголав. Інформаційний партнер заходу - Журнал «Однокласник». 
Вийшов перший номер журналу «Критика феміністична»
Ми раді поділитися новиною про публікацію першого номеру журналу «Критика феміністична»! Номер містить статті з феміністичною критикою війни і мілітаризації, перекладні тексти про квір-мистецтво неуспіху та автоетнографію як феміністичний метод, блогові дописи про Фуко та трансґендерний досвід, рецензії про антиопресивні педагогіки та феміністичне мистецтво. Більше ста сторінок захопливого феміністичного чтива трьома мовами в pdf форматі доступні онлайн.
Лекція Оксани Кісь "Жіноча історія як феміністичний проект"
25 квітня о 19.00 у Культурному проекті (Освітня станція 31В1, вул. Пушкінська, 31-в-1) у рамках програми "Поверх фемінізму" Оксана Кісь представить лекцію, під час якої мова піде про жіночу історію України та її характерні риси.