19 березня, 2024

ЛГБТ+ військові та ветерани: видимість і сприйняття військовим побратимством

30 березня 2020
Поширити в Telegram
2190
Завантажити у форматі: PDF (991 КБ)

За визначенням письменника Насіма Талеба, це дослідження є першою в історії України публікацією на табуйовану тему, існування якої замовчувалося та навіть вважалося неможливим, оскільки суспільство було твердо впевнене у тому, що в українській армії не може бути жодної гомосексуальної, трансгендерної чи бісексуальної людини.  Представлене тут дослідження є статистикою про стан та потреби ЛГБТ військових у Збройних силах, Національній гвардії та добровольчих воєнізованих підрозділах України.м

До вивчення цієї теми були залучені реальні військові та ветерани-геї, лесбійки, бісексуальні люди та трансгендери. Фокус-групи відповідали на ряд питань, що стосувалися потреб, ризиків, особистих досвідів цих людей, як представників ЛГБТ спільноти, а також відповідали на спільні з фокус-групою гетеросексуальних військових питання. Дослідження є базисом для роботи правозахисників, що працюють у сфері прав людини для ЛГБТ+ спільноти спільно з державними структурами; може слугувати основою для майбутніх вивчень цього питання, а також показати еволюцію розвитку демократії та інклюзивності українського суспільства. 

Дослідження було проведено ГО "Точка опори" у співпраці з InMind.

ЛГБТ+ військові та ветерани: видимість і сприйняття військовим побратимством : аналіт. звіт / Точка опори ЮА; InMind. - [Б.м.], 2019. - 29 сл.

30 березня 2020
Поширити в Telegram
2190
Завантажити у форматі: PDF (991 КБ)
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою