27 квітня, 2024

Видавництво ArtHuss готує до друку книгу про 113 письменниць

13 червня 2020
Поширити в Telegram
2038

Розпочалося попереднє замовлення книжкової новинки «Ніч на Венері: 113 письменниць, які сяють у темряві», яка складається зі 113 есе про 113 письменниць із 33 країн світу. Це вже друга книга літературознавиці Ганни Улюри, що виходить у ArtHuss: першою була «365. Книжка на кожен день, щоб справляти враження культурної людини», яка з’явилась торік.

У одному з інтерв’ю авторка сказала: «Завжди вважала, що літературна критика — це насправді страшенно інтимна штука». Вона співпрацює з низкою онлайн-видань, де публікує рецензії на книги, пише колонки, знайомить читачів із новинками, іронізує, ділиться особистими емоціями й доступно пояснює інформацію.

«Ніч на Венері: 113 письменниць, які сяють у темряві» – це есе про відомих, знаних і забутих письменниць, які робили в літературі щось першими або краще за інших. Усі — з різних епох, країн і континентів. Саме тому збірка зацікавить дуже різних читачів: кожному точно вдасться відкрити для себе нові імена. Серед 113 есе знайшлося місце як для порівняно малознаних давньогрецьких поетес Сапфо і Ерінни чи японської письменниці Сей Сьонаґон, так і для значно відоміших Агати Крісті чи Сельми Лаґерлеф. Ганна Улюра аналізує творчість цих письменниць, їхні біографії та взаємозв’язки з іншими авторками, проводить неочікувані паралелі й перетворює 113 есе на цілісну багатосюжетну мандрівку.

Улюра Г. Ніч на Венері: 113 письменниць, які сяють у темряві / Г. Улюра; відп. ред. О. Михед. - [Київ] : ArtHuss, 2020. - 464 с.

Посилання на книгу.

13 червня 2020
Поширити в Telegram
2038
Репліки Спільноти
Реплік ще немає, Ваша репліка може бути першою