28 березня, 2024

Новини

Події 12-18 березня
Новий тиждень - нові враження! Теми гендеру знаходять все більше зацікавленості в різних куточках України й розглядаються з найрізноманітніших кутів зору! Ми знову відшукали для вас найцікавіше й найактуальніше!
Марш жінок «Годі терпіти»: чого насправді варто боятися
- Не нужно этого делать. Ты же знаешь, что у нас в стране свобода мысли и слова. Эти люди имеют другое мнение и пришли о нем заявить, — пояснює позаду мене жінка маленькому синові. Хлопчик хотів розірвати один із плакатів демонстрації на підтримку «традиційних цінностей». - Восьмое марта — это же не про цветочки и конфетки, это про права. Просто у нас еще это не совсем понимают, — продовжує та ж жінка, але вже у розмові з чоловіком, що стояв поруч.
Події 5-11 березня
Цього тижня "Гендер в деталях" публікує для вас найбільший анонс! А все тому, що зараз березень - час солідарності жінок у боротьбі за політичні, економічні і соціальні права! Ми нарахували більше 30, але, звичайно, перелік не є вичерпним! Від маршів, кіно-показів до лекцій і дискусій! Сподіваємося, він стане вам у нагоді, а відвідані події будуть порцією натхнення, оптимізму й завзяття!
Березень - місяць жіночої історії
Місяць жіночої історії - це феміністична ініціатива, що проводиться у США та деяких європейських країнах з метою привернення уваги до жіночої історії.
8 березня у Києві на Михайлівській площі відбудеться Марш жінок «Годі терпіти»
Організовують Марш цього року НДО «Інсайт», «Український жіночий фонд/ Ukrainian Women’s Fund”, «Легалайф Україна», «Amnesty International Ukraine”, “Positive Women”, а також громадські організації “Chiricli” і “Fight for Right/ Боротьба за права”.
Міжнародний жіночий день 2018: побудова нових горизонтів
4 березня в Києві відбудеться перший івент, присвячений циклу подій International Women’s Day. Це глобальна серія подій, які організовують по всій планеті спільноти Women Techmakers (WTM) за ініціативи Google та підтримки Google Developer Groups (GDG).
У Києві відбувся круглий стіл гендерночутливих ЗМІ
Гендерночутлива журналістика, для якої гра на стереотипах та сексистських зауваженнях — не спосіб подання інформації, а головний ворог, і досі лишається в Україні явищем рідкісним і, певною мірою, «для своїх». Одначе редакції таких видань розуміють: для спротиву дискримінації зі своєрідної «бульбашки» потрібно виходити.
Феміда по-українськи: як вітчизняне законодавство заплющує очі на злочини проти ЛГБТ
Усім нам відомий образ Феміди, богині права й законного порядку. Її зав’язані очі мали би означати неупередженість. Одначе в українських реаліях цей символ, здається, інтерпретують як сліпоту до окремих, «незручних» системі, злочинів. Так, майже 17 років примарним лишалося домашнє насильство, аж доки в грудні 2017 Рада нарешті не ухвалила нове законодавство. Однак щодо злочинів на ґрунті ненависті до ЛГБТ-спільноти правоохоронна система й досі лишається сліпою. Повернути їй зір спробували 23 лютого під час конференції «Виклик без відповіді: злочини ненависті проти ЛГБТ в Україні».
Круглий стіл «Висвітлення гендерних проблем у ЗМІ: толерантність чи моральні паніки?»
Кафедри історії журналістики та соціальних комунікацій Інституту журналістики спільно з факультетом соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні запрошують взяти участь у роботі міжнародного круглого столу «Висвітлення гендерних проблем у ЗМІ: толерантність чи моральні паніки?» в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Медіапростір: проблеми і виклики сьогодення», що відбудеться 25 квітня 2018 р. (м. Київ, вул. Мельникова, 36/1.).
Конкурс студентських робіт «Висвітлення гендерних проблем у ЗМІ: толерантність чи моральні паніки?»
Оргкомітет конкурсу запрошує до участі студентів і студенток 2–6 курсів закладів вищої освіти України.