20 квітня, 2024

Новини

Події 26 лютого – 4 березня
Який насичений тиждень! Щось відбуватиметься у якомусь з куточків України кожного дня: від дискусій і виставок - до курсів самооборони та маршів!
Правозахисники закликали людей ділитися історіями про випадки цькування в школі
У мережі фб поширюється флешмоб  із хештегами #непростослова та #яможувідрізнятися. 
З’явився зручний електронний сервіс скарг на факти сексизму
Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних» закликає скористатися новим електронним сервісом скарг на факти сексизму в рекламі, ЗМІ та у висловлюваннях публічних осіб. Тепер ним можна скористатися за допомогою кількох кліків за наступним посиланням.
AHF Україна мотивує людей до захищеного сексу в соціальній кампанії  з нагоди Міжнародного дня презерватива
Київ, Україна, 13 лютого — «Спілкуйся за кавою, кохайся – з презервативом» – під таким гаслом в Україні триває соціальна кампанія до Міжнародного дня презерватива. Вона промотує використання презервативів як невід’ємну частину інтимного життя сучасної людини і тренд, що є Always in Fashion (Завжди в Моді).
Нова тема сезону “Материнство та батьківство”
Раді анонсувати нову тему сезону “Материнство та батьківство”. Тема триватиме протягом весни та літа 2018 року. Запрошуємо до співпраці!
У Києві вперше відбудеться форум «Жіноче лідерство в STEM-компаніях»
СТЕМ-КОАЛІЦІЯ запрошує представниць технологічних компаній та універсітетів взяти участь у Форумі «Жіноче лідерство в STEM компаніях» (надалі – Форум). Захід  відбудеться 06 березня 2018 року в містечку інновацій та технологій UNIT city. Форум проводиться за підтримки Accountability Fund, що виконується Посольством Королівства Нідерландів в Україні.
Події 19-25 лютого
Цього тижня лекції від Sex.Ed.UA у Києві, презентація книги Оксани Кісь у Запоріжжі, Дніпрі та Харкові, GenderEdCamp Dnipro 2018, показ фільму та тренінг на тему конфіліктів у стосунках. 
Науково-практичний семінар «Ґендерні студії» у Луцькому педагогічному коледжі
Викладачі/-ки, аспіранти/-ки, здобувачі/-ки, студенти/-ки запрошуються до участі у V міжвузівському науково-практичному семінарі «Ґендерні студії», який відбудеться 29 березня 2018 р. в Луцькому педагогічному коледжі, просп. Волі, 36. Початок об 11.00.  
Події 12-18 лютого
У Києві відбудеться показ фільму, дискусія про жінок у науці, доповідь про репродуктивну політику в Російській імперії та круглий стіл на ґендерну тематику англійською мовою. 
Громадський рух  у Дніпрі Gender Stream
Gender Stream - це платформа для дискусій, обміну інформацією і думками мешканок/-ців Дніпра, які підтримують питання гендерної рівності та фемінізму. В спільноті можна створювати теми для обговорення, порушувати наявні питання гендерного та фемінистичного дускурсу. Вказувати на гендерні проблеми в Дніпрі, та спільно знаходити шляхи вирішення, ділитися корисними статями, дослідженнями і анонсувати події та заходи. Головною вимогою є повага прав людини!