29 березня, 2024

Новини

Події 16-22 квітня
Виставка, покази фільмів, вистав, дискусії, лекції - і, як завжди, на гендерні теми. 
Міжнародний круглий стіл «Виклики гендерної освіти та досліджень: між академією та активізмом»
Факультет соціології Київського національного університету ім. Т. Шевченка запрошує  взяти участь у роботі міжнародного круглого столу «Виклики гендерної освіти та досліджень: між академією та активізмом», який проводиться в рамках ХV Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми розвитку соціологічної теорії: Модернізація суспільства та соціальні технології» 18 травня 2018 р. (м. Київ) 10.00-14.00.
Події 9-15 квітня
Наступний тиждень увінчається лекціями у Києві на теми еволюції образу сучасної жінки в літературі та поп-культурі, жіночого здоров'я й розмов про секс із дітьми, а також відкриттям виставки й циклу подій у Івано-Франківську. 
Лекція Ірини Ніколайчук на Культурному проекті
11 квітня о 19.00 відбудеться лекція "Напиши мені справжню жінку: еволюція жіночого образу в літературі та популярній культурі ХХ-ХХІ століть" літературознавиці Ірини Ніколайчук в рамках проекту "Поверх фемінізму". Лекцію буде проведено в Освітній станції 31В1 (вул. Пушкінська, 31-в-1).
У Києві відбувся круглий стіл «Роль медіа в утвердженні культури гендерної рівності»
Гендерну нерівність в Україні навряд чи можна пояснити тисячолітніми традиціями. Та й перекладати всю «провину» на звичаї в епоху інформації, погодьтеся, не дуже солідно. Вплив ЗМІ на формування культури рівності та недискримінації став очевидним для всього світу. Утім, вітчизняні ЗМІ не надто прагнуть брати цю відповідальність на свої плечі. Тому, як медіа в Україні сприяють гендерній нерівності і способам це припинити був присвячений круглий стіл «Роль медіа в утвердженні культури гендерної рівності (для ЗМІ)», що відбувся 2 квітня.
Події 2 квітня – 8 квітня
Перший тиждень квітня насичений дискусіями, круглими столами й презентаціями в Києві, Львові та Полтаві!
Події 26 березня – 1 квітня
Цього тижня життя вирує у Києві, де майже кожного дня відбуватимуться дискусії, презентації книг і кінопокази на жіночу та гендерну тематику. 
Розмови про гендер на фестивалі DocuDays.UA
23 березня у Києві розпочнеться XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Це найбільший міжнародний фестиваль документального кіно в Україні, який закінчить свою роботу 30 березня. Гендер в деталях є інформаційним партнером фестивалю. 
Події 19-25 березня
Лекції, дискусії, круглі столи, тренінги, інтерактиви - й усе це на гендерну тематику!
Наслідки 8 березня: що відбувається після
Перший феміністичний марш відбувся в Києві в 2008 році. Тоді вулицями Хрещатика пройшли 30-40 осіб, щонайменше половина з них були чоловіками. Марш був закритим з міркувань безпеки. Перший відкритий марш був ініційований у 2011 році ініціативами «Феміністична Офензива», ГО «Інсайт» і Центром візуальної культури. З 2012 року марші зазнають погроз з боку правих угрупувань, що триває і досі.