28 березня, 2024

Новини

Тренінг “Гендерна чуйність у журналістиці”
ГО „Інститут розвитку регіональної преси“ (ІРРП)  за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) запрошує журналістів/ок усіх типів медіа взяти участь у циклі тренінгів.
Дівчата STEM розпочали програму менторства  в форматі «STEM* story café»
27 січня 2018 р., Київ – Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» і програма Дівчата STEM розпочали програму менторства в форматі «STEM story café». Генеральний партнер програми – компанія SAP Ukraine. Партнер заходу - «UNIT Factory».
Події 5-11 лютого
Початок лютого радує різноманітними заходами у Вінниці, Одесі, Миколаєві, Дніпрі та Києві! Прем'єри вистав, презентація книги, початок курсів юридичної самооборони та лекція!
Лекція "Жіноча сексуальність і гендерні стереотипи"
Лекція відбудеться 8 лютого о 19.00 у рамках лекторію "Гендер в деталях"
Події 29 січня – 4 лютого
У Києві та Львові – лекції на тему домашнього насильства і стереотипів у вихованні дітей різної статі, а також відкриття виставки української художниці Тетяни Яблонської.
7 лютого стартує просвітницький проект «Юридична самооборона»
Курс «Юридична самооборона» відкритий для усіх охочих та цілком безкоштовний. Він розрахований на 8 лекцій, які відбуватимуться з 7 лютого щосереди о 18:30.
Жінки і політика: конкурс на виготовлення мотиваційного відео
Конкурс на виготовлення відеоролика, який привертатиме увагу до питання участі жінок у політиці від Жіночого консорціуму України. 
Вінницька міська рада першою підписала «Європейську хартію рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад»
Про це в ефірі на Громадському розповіла очільниця ГО «Інститут місцевої демократії» Світлана Ходакова.
Конференція «Гендерні студії: освіта, гендерна рівність, демократія, мир» у квітні
Запрошуємо до участі у ІІ-й Міжнародній науковій конференції «Ґендерні cтудії: навчання, дослідження та практика» та семінари для молодих дослідниць і дослідників «Ґендерні студії: освіта, гендерна рівність, демократія, мир», які відбудуться 16 – 20 квітня у м. Київ (Україна).
У США відбувся «Жіночий марш» у день інавгурації Д. Трампа
20 січня у понад 250 містах США відбулися акції протесту в рамках «Жіночого маршу» проти чинного президента США Дональда Трампа. Кількість людей, що долучилися до акції, перевищила мільйон осіб. Соціологиня Тамара Марценюк, а також дослідниця й активістка жіночого українського руху в США Марта Богачевська-Хом'як теж приєдналися до маршу.