16 квітня, 2024

Новини

Події 21-27 січня 2019 року
Цього тижня по-феміністичному цікаво в Києві, Черкасах та Івано-Франківську!
29 січня запрошуємо на круглий стіл «Гендер і культура: виклики сьогодення»
29 січня в рамках Днів наук НаУКМА відбудеться круглий стіл на тему «Ґендер і культура: виклики сьогодення». Захід організовано кафедрами літературознавства і соціології в рамках Днів науки НаУКМА за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля, Бюро Київ - Україна. 
Феміністична кава 26 січня: «Щоденні практики фемінізму»
Гендер в деталях та Creative Women Space запрошують усіх подруг поговорити про щоденні практики фемінізму 26 січня. Ця зустріч — продовження серії дискусій «Феміністична кава». 
Феміністичні сюрпризи Золотого глобуса
7 січня відбулася 76-та церемонія вручення нагород премії «Золотий глобус» за досягнення в галузі кінематографу та американського телебачення. ЁШ розповіла про приємні сюрпризи цієї події. 
У Харкові відбудеться майстерня «Теоретичні та емпіричні засади гендерних студій»
29-30 березня у Харкові відбудеться майстерня «Теоретичні та емпіричні засади гендерних студій». Організатори: Центр дослідження міжетнічних відносин Східної Європи; Національний технічний університет “ХПІ”; Українська асоціація усної історії. До участі запрошують усіх, хто мають бакалаврський чи магістерський ступінь, а також та аспірант_ок із історії, соціології, культурології та інших дотичних дисциплін. Дедлайн подачі заявок — 15 лютого. 
Благодійний фонд «Мама SOS» cтає клубом взаємодопомоги «the Moms» та змінює сферу відповідальності
Благодійний фонд «Мама SOS», що з 2014 року об’єднує людей та організації для допомоги батькам-одиначкам, відтепер називатиметься the Moms, а також відтепер розвиватиме напрямок відповідального батьківства. Таким чином фонд намагатиметься працювати не тільки з наслідками, але й з причинами виникнення проблем батьків-одиначок.    
У Криворізькому педагогічному університеті планують запустити магістерську програму  «Гендерні дослідження»
2019 року у Криворізькому державному педагогічному університеті на кафедрі педагогіки планують започаткувати магістерську програму «Гендерні дослідження» як спеціалізацію на основі спеціальності «Освітні, педагогічні науки». Наразі ініціативна група проводить опитування серед потеційних студент_ок для визначення цільової групи. 
Події 24-30 грудня 2018 року
Цього тижня презентація книги Катерини Левченко "Гендерне тяжіння" та брифінг з нагоди відкриття програми "Українські жінки в ООН". 
Події 17-23 грудня 2018 року
Цього тижня багато дискусій про фемінізм та мистецтво й концепцію часу. 
Події 10-16 грудня 2018 року
Цього тижня - Київ, Запоріжжя, Дніпро, Житомир! Лекції, презентації, феміністичні читання, кінопокази, форум і фемістична вечірка від Гендер в деталях та Creative Women Space!