29 березня, 2024

Новини

Події 3-9 грудня 2018 року
Цього тижня ви ще маєте змогу відвідати виставку «Білокурівський листопад» у Києві, в Івано-Франківську відбудеться презентація діяльності ЮрФем, Ірина Ніколайчук розповість, чи був фемінізм в Україні на зламі 19-20х століть, у Рівному відбудеться тренінг "Більше рівності! Фемінізм у повсякденному житті" про інтерсекційний фемінізм та багато іншого. 
Події 26 листопада – 2 грудня 2018 року
Що приготували для вас останні дні листопада й початок грудня? Дізнайтеся в нашому новому анонсі на цей тиждень. 
Громадськість виступила проти «гендерного заходу» Богомолець та Турчинової. Текст заяви
Представниці і представники громадськості засуджують захід під керівництвом Ольги Богомолець та Ганни Турчинової, який відбувся в Комітеті з питань охорони здоров’я Верховної Ради України за участю «науковців», представників громадськості та релігійних діячів. Ділимося текстом відкритої заяви проти таких дій на рівні влади. Прєднатися можна тут.
Події 19-25 листопада 2018 року
Цього тижня - виставка «Жінки.Рівність.Політика» та «Подих вогню» у Києві, дискусія про взаємодію фемінізмів та мілітаризму в Україні, презентація  Тамари Марценюк «Чому не варто боятися фемінізму?»,конференція «Жінки в бізнесі: Підприємництво для сталого майбутнього», показ та обговорення документального фільму «Рожеві сарі» Barbershop Talks у київському барбершопі Kreslо, лекція про західне феміністичне мистецтво 70-х у PinchukArtCentre, лекція "Проблеми жінок великого міста" й багато іншого. Ми зібрали для вас найцікавіше!
Політичний «неполітичний» круглий стіл
9 листопада в Комітеті з питань охорони здоров`я Верховної Ради провели круглий стіл на тему: «Науково-медичні підходи до проблеми гендерної рівності». 
Події 12-18 листопада 2018 року
Стільки всього цікавого для мешканок і мешканців Києва - що аж очі розбігаються! Визначитися з пріоритетами й правильно розпланувати свій час допоможе наш щотижневий анонс гендерних подій!
21 «уперше» на проміжних виборах-2018 у США
Проміжні вибори 2018 року у США розпочали цілковито нову сторінку американської (і світової?) політики. Ідеться не лише про те, що кількість жінок у конгресі — найбільша за всю історію. 21 кандидат й кандидатка, що перемогли, стануть першими людьми своєї етнічної, расової, гендерної груп, сексуальної орієнтації або віку, які займуть свої виборні посади. (У деяких випадках кандидат_ки були першими в кількох категоріях)
8 листопада в Києві дискутуватимуть про корупцію очима чоловіків і жінок
8 листопада в Києві Програма Розвитку ООН (ПРООН) організовують панельну дискусію і презентаціяю дослідження «Корупція очима чоловіків і жінок». Про місце події відібраним учасникам та учасницям повідомлять окремо. Зареєтруватися можна тут.
Події 5-11 листопада 2018 року
Цього тижня - тренінг для юристок та юристів у Львові, зустріч з Оленою Стрельник у Мелітополі, відкриття виставки «Ідентичність, Перервана» у музеї Івана Гончара, семінар на тему “Медіа без упереджень: слова мають значення” у Рівному, тренінги для тренерок з театру для адвокації прав жінок в Івано-Франківській області та перша зустріч проекту "Феміністична кава".
Хакатон для посилення жінок
2 листопада у Львові розпочався хакатон, який має на меті залучити більше жінок до сфери ІТ та підприємництва.