25 квітня, 2024

Новини

Події 29 жовтня  - 4 листопада 2018 року
Ще один насичений осінній тиждень! Аж 3 кінопокази в Львові, відкриття Центру гендерної культури в новому форматі в Харкові, відкриття виставки «Свій простір» у PinchukArtCentre, тренінг «Чи можна відбудувати зруйноване дитинство», лекція про сучасні політичні партії від політологині Оксани Дащаківської, моноспектакль "Ніка Турбіна", тренінг про фандрайзинг для соціальних проектів, перший міжнародний жіночий кубок Сомельє, а також пробіг за рівність у 10 містах України. 
Ефіопію вперше очолила жінка
В Ефіопії депутат_ки парламенту вперше в історії країни вибрали жінку на пост президента. Нею стала Сале-Ворке Зевде, яка раніше працювала спеціальною представницею Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, а також в африканському відділенні ООН. Про це повідомляють в інформаційній службі BBC. 
ВиRIZNAйся: жінок із Києва та області запрошують до проекту RIZNA
ГО «Центр зайнятості Вільних людей» запускають новий безкоштовний проект для жінок під назвою RIZNA.
Події 22-28 жовтня 2018 року
Цей тиждень обіцяє бути по-особливому врожайним. 
Вона отримала Нобелівську премію, але не мала сторінки на Вікіпедії
У вівторок, 2 жовтня, Нобелівський комітет при Шведській академії офіційно оголосив ім'я цьогорічних лауреат_ок. Цьогорічну премію з фізики розділили навпіл Артур Ешкін та Жерар Муру разом із Донною Стрікленд. Доцентка кафедри Університету Ватерлоо (Онтаріо, Канада) Донна Стрікленд стала лише третьою жінкою, яка отримала Нобеля, за 117 років існування премії.   
Сила вибору: репродуктивні права й демографічний перехід світу 2018
17 жовтня Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) оприлюднили звіт, присвячений репродуктивним правам і демографічному переходу людей із усього світу. Повний звіт можна знайти тут, ми ж відібрали основні факти й тенденції, що стосуються України та світу.
Зроби жінок у політиці видимими: стажування в проекті «Гендер в деталях»
Команда «Гендер в деталях» запрошує на тримісячне стажування в рамках теми сезону «Жінок — у політику!». У нас весело!
До 1 листопада: конкурс ілюстрацій на тему «Жінка в медіа»
Благодійний фонд «Добра Листівка» у партнерстві з ГО «ІРРП» та проектом «Повага» оголосили конкурс ілюстрацій на тему «Жінка в медіа», який триватиме з 4 вересня по 1 листопада 2018 року.
Набір до Академії дівочого лідерства «Grow UP»
В Україні стартує соціальний проект розвитку лідерських якостей дівчат та жінок із вразливих груп населення — Академія дівочого лідерства «Grow UP». 15 учасниць проекту будуть відібрані на підставі результатів конкурсу ідей щодо підвищення якості життя територіальних громад, де вони мешкають. Стати учасницею проекту можна заповнивши форму заявки до 31 жовтня.
Події 15-21 жовтня 2018 року
Цього тижня - зустріч з Дашою Непочатовою - засновницею Creative Women Space - на тему "Тіло жінки: роман із самою собою", творча адвокаційна майстерня про права жінок у Львові, перегляд і обговорення фільму «Ганна Арендт» у благодійному фонді Карітас Київ, прогулянка "Письменниці міжвоєнного і радянського Львова", перегляд фільму з добірки "Режисерки авангардного кіно ХХ століття" у кіноклубі Могилянки.