25 квітня, 2024

Новини

До 22 жовтня: набір до семінарського курсу «Війни, насильство і ґендер у ХХ столітті»
До 22 жовтня відкрито набір заявок на участь у семінарському курсі кандидатки історичних наук Оксани Дудко «Війни, насильство і їендер у двадцятому столітті». До участі запрошують студентство 1-4 курсів, магістрів/-ерок та аспірантів/-ок, молодих дослідників/-ць. Курс триватиме з 5 до 28 листопада у Центрі міської історії Центрально -Східної Європи (м. Львів, вул. акад. Богомольця, 6)
Події 8-14 жовтня 2018 року
Цього тижня презентація #ЯзахищаюЇї та виставки ООН Жінки від Асоціації жінок-юристок України "ЮрФем", забіг від Avon Pink на підтримку кампанії боротьби з раком молочної залози, презентація книги "Чому не варто боятися фемінізму" в Києво-Могилянській академії, лекція Ірини Ніколайчук "За 100 років до #metoo", воркшоп для медіа "Вираження поглядів під натиском стереотипів", дводенний Coming Out Fest у Харкові, виставка "Крізь призму фемінізму" у Херсоні. 
На одеській радіостанції з'явилася програма про ЛГБТ
Проект Good as you виходить в ефірі Першого міського радіо, мета програми — говорити про порушення прав ЛГБТ-спільноти, пропагувати толерантне ставлення, а також руйнувати міфи щодо сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. 
Антидискримінаційна експертиза підручників «по телефону»: експерти та експертки відповідали на дзвінки до гарячої лінії
Минулої п’ятниці, 28 вересня, на Національній дитячій «гарячій лінії» говорили про антидискримінаційну експертизу підручників. В обговоренні взяли участь заступник Міністра освіти та науки Роман Греба, Урядова уповноважена з ґендерної політики Катерина Левченко та членкиня робочої групи при МОН з питань ґендерної рівності й недискримінації в освіті Тетяна Дрожжина. Про це повідомляє Центр «Ла Страда-Україна». 
Книгу Тамари Марценюк «Чому не варто боятися фемінізму?» презентують у Києві
9 жовтня в Культурно-мистецькому центрі НаУКМА відбудеться київська презентація книги Тамари Марценюк «Чому не варто боятися фемінізму?».
Події 1-7 жовтня 2018 року
Цього тижня: семінар “Медіа без упереджень: слова мають значення” у Запоріжжі, презентація бестселера"Перша стать" Андре Роша, прес-клуб «Що допоможе Україні позбутися статусу країни секс-туризму?», лікбез про гендерну рівність та недискримінацію, ініціатива для жінок "Жіноче лобі", тренінг з цифрової безпеки для представниць жіночих організацій. Не пропустіть!
У Львові відбувся Український жіночий конгрес
28 вересня у Львові відбувся другий регіональний Український жіночий конгрес, організований МФО «Рівні можливості» у партнерстві з Національним демократичним інститутом, Агентством США з міжнародного розвитку, Структурою ООН «Жінки» та за підтримки міжнародних організацій. Про це повідомляє прес-служба Конгресу.
24-26 жовтня в Карпатах пройде «Феміністичний інтенсив»
24-26 жовтня 2018 року в мальовничому куточку Карпат при підтримці Представництва фонду Гайнріха Бьолля, Фонду Відкритого Суспільства та Сігрід Райзінг Траст Фонду Центр «Жіночі перспективи» проведе «Феміністичний інтенсив».
Події 24-30 вересня 2018 року
Цього тижня - курс «Голоси жінок» про єврейську жіночу літературу в УКУ, відкрита дискусія «Що б ти зробила, якби не боялась?», лекції від секс-педагогині Юлії Ярмоленко в Києві та Вишневому і лекція на важливу тему домашнього насильства. 
Музею жіночої і гендерної історії в Харкові потрібна допомога!
Харківські Центр гендерної культури та Музей жіночої і гендерної історії переїжджають у нове приміщення. Через це команда шукає додатквоі ресурси. Підтримати проект можна тут.