28 березня, 2024

Новини

Події 17-23 вересня 2018 року
Цей осінній вересневий тиждень неймовірно врожайний на феміністичні події, зокрема й через Видавничий форум у Львові (анонс заходів на гендерну тематику - за посиланням). Окрім того, конференція на честь Марти Богачевської-Хом'як і презентація її книги про фемінізм і націоналізм "Білим по білому", виставка і дискусія «Жінки. Рівність. Політика» в Американському домі, конференція "Жінки в політиці: сила в єдності" та дискусія про "жіночу ініціацію" від дівчинки до жінки. Не пропустіть найцікавіше!
У Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого викладатимуть курс «Гендерні студії для юристів»
27 вересня в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого відбудеться презентація нового курсу гендерних студій для юристів/-ок. 
Гендер в деталях радить: події 25 Форуму Видавців у Львові
Із 19 по 23 вересня у Львові відбудеться найкнижковіша подія року — 25-й Форум Видавців. Цьогорічна фокус-тема фестивалю – Ринок свободи. Ми відібрали феміністичні події Форуму, які щиро радимо відвідати.
Події 10-16 вересня 2018 року
Цього тижня все ще можна подивитися виставку Тетяни Мялковської "Знаки часу" в Луцьку, в Дніпрі відбудеться Хакатон для STEM-вчителів та Міжнародний жіночий дієвий форум у Одесі!
У Києві відбувся Перший WIM CEE Форум «Вплив різноманіття та лідерства на результати компаній»
7 вересня в Києві пройшов Перший WIM CEE Форум «Вплив різноманіття та лідерства на результати компаній», організований Асоціацією інвестиційних професіоналів CFA Society Ukraine та CFA Institute. 
Відбулося відкриття першої в Україні магістерської програми Гендерні студії
30 серпня на факультеті соціології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася посвята у студенти/-ки першокурсників/-ць та урочисте відкриття першої в Україні магістерської програми Гендерні студії.
Події 3-9 вересня 2018 року
Перший вересневий тиждень обіцяє багато цікавого: виставки в Києві та Луцьку, акція "Жінок в парламент - 50%" - всеукраїнський рух на підтримку збільшення представництва жінок в політиці, WIM CEE Forum про вплив різноманіття та лідерства на результат, презентація книги у Львові, а також лекція від ендокринологині про гормони та міфи про них!
В Івано-Франківську стартує проект, що допоможе протидію насильству
1 вересня в Івано-Франківську стартує проект «Будь сильною, протидій насильству!». Охочих запрошують набратися досвіду для ідентифікації й боротьби з фізичним і та психологічним насиллям.
Якщо вже новий правопис, то з фемінітивами!
Репортерка Громадського радіо Ana More ініціювала Facebook-флешмоб із закликом до правописної комісії унормувати вживання фемінітивів.
Port creative hub запрошують на Школу лідерства для жінок в культурі
15 та 16 вересня у Краматорську й Сєвєродонецьку відбудеться дводенний лекторій «Leadership School for Women in Culture», організований Port creative hub, метою якого є навчання та розвиток лідерських здібностей у жінок, які працюють у сфері культури.