19 квітня, 2024

Новини

Події 18-24 грудня
Цього тижня двері гендерним подіям відчиняють Київ, Львів та Сєвєродонецьк! Лекції, зустрічі-дискусії, презентації, показ фільму та вистава! 
Громадськість та ЗМІ підписали Меморандум про боротьбу з сексизмом
14 грудня відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Лігою захисту прав жінок та представниками ЗМІ, який спрямований на боротьбу з сексизмом та супутніми негативними суспільними явищами.
Нове в законодавстві проти домашнього насильства
Україна давно потребувала нового законодавства. 6 та 7 грудня Верховна рада нарешті прийняла 2 нових закони. Що зміниться відтепер і якою була реакція політичних діячів(-ок) та громадських актисток(-ів)?
Верховна Рада прийняла закон про забезпечення гендерної рівності в армії
У першому читанні народні депутати прийняли за основу проект Закону 6109 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях».
Підсумки акції «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства» в Україні
З 2000 року Україна приєдналася до акції "16 днів". Тож якими заходами увінчалася цьогорічна акція проти гендерно зумовленого насильства в Україні?
Події 11-17 грудня
Цього тижня 4 активних міста України, Київ, Львів, Кривий Ріг та Дніпро, запропонують виставки, лекції, школи та театральні вистави!
Результати конкурсу на посаду Урядового уповноваженого з питань гендерної політики
За результатами конкурсного відбору на зайняття вакантної посади Урядового уповноваженого з питань гендерної політики, оголошеного Секретаріатом Кабінету Міністрів України 13 листопада 2017 р., комісією визначено переможцем Левченко Катерину Борисівну.
«Професор домагань» з рівненського ВНЗ вийшов на роботу після звинувачень у сексуальному домаганні
Володимир Годовський вийшов з лікарняного і пішов приймати екзамен навіть після гучного скандалу. 
16 перформансів до "16 днів проти гендерного насильства"
Від першого дня акції "16 днів проти гендерно зумовленого насильства" мисткиня Марина Москальова щодня здійснює 16-ти хвилинні перформанси, мета яких привернути увагу до проблеми.
Підсумки міжрегіональної конференції «Жінки-лідери змін в місцевих громадах»
24 листопада 2017р. у Києві відбулася Міжрегіональна конференція «Жінки-лідери змін в місцевих громадах». Організував захід у межах однойменного проекту Благодійний фонд «Рівність і взаємоповага».