26 квітня, 2024

Новини

Події 13-19 травня 2019 року
Цього тижня у Львові англомовний розмовний клуб на тему японського фемінізму, захід у Києві "Жінка у медіа: по той бік екрану",  презентація книги Тамари Марценюк "Чому не варто боятися фемінізму" у Кривому Розі та Gender month у Житомирі! 
Розмова "Фемінізм і християнство"
Creative Women Space та Гендер в деталях продовжують серію дискусій “Феміністична кава”. Мета ініціативи – підняти та обговорити питання гендерних стереотипів, суспільної нерівності та несправедливості, які існують у нашому суспільстві.
Захід "Nordic stories. How to reach balance"
Благодійний Фонд «СІД ФОРУМ УКРАЇНА» є неприбутковою організацією, яка працює над створенням екосистеми інноваційних підприємств в Україні та Східній Європі, зокрема через створення та розвиток мережі iHUB - хабів для стартапів та зростаючих технологічних компаній. Окрему увагу iHUB приділяє питанням гендерної рівності, сприяє формуванню рівних можливостей для жінок та чоловіків.
Події 6-12 травня 2019 року
Цього тижня лекція Юлії Юрченко, авторки Ukraine and the Empire of Capital, Презентація книжки «Мій дід танцював краще за всіх» у Києві, зустріч на тему "- It Girls Club: Виклики і переваги віддаленої роботи і фріланса", розмова про місячні у Феміністичній Майстерні та жіноча історична ніч.
Події 29 квітня – 5 травня 2019 року
Цього тижня школа активної реабілітації для жінок з інвалідністю «Я зможу!» у Ірпіні, лекція "Cексуальність, гендер і (по)воєнне насильство" у Полтаві та презентація дослідження "Гендерний портрет Львова". 
Міжнародний день дівчат в ІКТ: Україна доєдналась створенням коміксу
25.04, Київ -  з нагоди Дня дівчат в ІКТ CSR Ukraine, Центр “Розвиток КСВ” спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення в рамках ініціативи Дівчата STEM розробили перший комікс з метою популяризації технологічних професій серед школярок.
Події 22-28 квітня 2019 року
Цього тижня подія в рамках проекту у Львові "Лекції про вчинки, що змінили історію світу", конференція «Гендерна політика очима української молоді» у Харкові, чергова зустріч феміністського читацького клубу "Череда" у Львові, дискусія "Фільтри обраних або критерії відбору з впливом на історію" та дискусія "Жінки, профспілки та мінімальна гідна зарплата". 
Події 15-21 квітня 2019 року
Цього тижня в Києві, Харкові та Львові! Дискусія "Гендерна чутливість і толерантність", кінопоказ "Врівноваження терезів", Gender Talk 2.0 в Urban Space 500,  Правда про жіноче здоров'я у Creative women space, Набір на навчання в "Гендерному відкритому університеті", зустріч англомовного клубу на гендерну тематику, зустріч на тему "Жіночий погляд, як показувати війну", а також проект "НеНаЧасі"!
Події 8-14 квітня 2019 року
Цього тижня - останні дні, коли можна відвідати виставку "Безстрашні. Частина І", а також прийти на останню лекцію лекторію "Українки в ГУЛАГу: коли вижити означало перемогти». 
Громадськість вимагає внести гендерні квоти в Конституцію
Близько 150 громадських організацій підтримали Маніфест з вимогою до кандидатів і кандидаток у президенти в разі обрання внести 50%-ві гендерні виборчі квоти до 24 статті Основного закону. Такий Маніфест був оприлюднений напередодні Дня прав жінок 8 Березня на сторінці Громадського альянсу «Політична дія жінок».