29 березня, 2024

Новини

В Одесі провідні експерти дискутували про те,  як позбавитись від сексизму в медіа та рекламі
14 травня в Одесі відбулась перша регіональна конференція присвячена гендерній рівності у медіа та рекламі. Захід ініційований Офісом Ради Європи в Україні, парламентським Підкомітетом з питань гендерної рівності та недискримінації та громадською організацією Ліга захисту прав жінок «Гармонія рівних». В конференції взяли участь народні депутат(к)и, медіаексперт(к)и, маркетологи(-ині), представники(-ці) громадського сектору, журналіст(к)и.
У Луцьку маршрутки можуть не зупинятися матерям з дитячими візками
Начальник управління транспорту та зв'язку Луцькради Віктор Кукішев заявив, що водії луцьких маршруток мають право не везти матерів із дитячими візочками.
Жінки у правозахисті: створюємо Вікіпедію разом
Хочете навчитися створювати та редагувати статті у Вікіпедії? Хочете познайомитися з тими, хто вже робить це? А, може, хочете додати свою статтю до найпопулярнішої онлайн енциклопедії у світі? У вас буде така можливість 20 травня у рамках правозахисного едітатону – події, де учасники(-ці) спільно редагуватимуть статті у Вікіпедії. Тема едітатону – жінки у правозахисті. 
Міжнародний круглий стіл «Виклики гендерної освіти та досліджень: між академією та активізмом»
Усіх охочих запрошують взяти участь у роботі міжнародного круглого столу «Виклики гендерної освіти та досліджень: між академією та активізмом», який проводиться в рамках ХV Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми розвитку соціологічної теорії: Модернізація суспільства та соціальні технології» 18 травня 2018 р. (м. Київ, акад.Глушкова 4д) 10.00-13.00 ауд 504. Реєстрація 9.30-9.55.
Конкурс на участь у молодіжному лідерському феменкемпі – 2018
Якщо для вас важливі саморозвиток, зміцнення потенціалу та покращення знань щодо гендерної рівності, прав жінок і протидії гендерному насильству й гендерній дискримінації, медіаграмотності інтенсивними, креативними методами неформальної освіти – то вам сюди. Запрошуються дівчата 18-22 років з різних регіонів України.
Лекція Олесі Бондаренко "Фемінізм і наука" в рамках лекторію "Поверх фемінізму"
20 травня о 15.00 Олеся Бондаренко представить лекцію, під час якої мова піде про стосунки фемінізму та науки. 
Події 14-20 травня
Цього тижня вражає географія подій! Це Київ, Львів, Одеса, Запоріжжя, Житомир, Чернівці!
Українська премія "Для жінок у науці - 2018"
З 1998 року Фонд L’Oréal та Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки й культури (ЮНЕСКО) докладали зусиль, щоб підтримати та відзначити талановитих жінок-науковців та заохотити молодих жінок обирати наукові професії та допомагати їм у їхній кар’єрі. Українська Премія є частиною глобальної Програми L’ORÉAL-ЮНЕСКО «Для жінок у науці».
Онлайн-курс "Сексуальна освіта" на Prometheus
Платформа онлайн-курсів Prometheus спільно з Фондом Анти СНІД запускає перший в Україні безкоштовний онлайн-курс сексуальної освіти для підлітків та їхніх батьків.
Дискусія для дівчаток "Girl power: як не підтверджувати соціальні стереотипи"
У межах Дитячого Форуму, який проходить з 10 до 13 травня у Львові, відбудеться дискусія за участі Уляни Супрун, Лариси Денисенко, Галини Шиян, Тетяни Стус та Софії Челяк.