28 березня, 2024

Новини

Вийшло нове число Гендерного журналу "Я"
Спеціально до Міжнародного дня захисту дітей!
Гендерні хроніки Книжкового Арсеналу: день перший. Феміністичне книговидання
30 травня відкрилася наймасштабніша літературна подія Києва — Книжковий Арсенал. Фокус-тема заходу — «Проект майбутнього» — відчутно корелюється і з наявністю гендерного дискурсу у програмі. Адже такі явища, як фемінізм, толерантність, інклюзія тощо й досі лишаються в уяві більшості українців та українок чимось далеким, і від того побічним.  Натомість загальносвітові тенденції останніх років зробили питання емансипації масовим і таким, що неможливо ігнорувати. І саме сміливість організатор_ок включати подібні теми до порядку денного допомагає вивести і на українську поверхню той непроговорений досвід, що його масова аудиторія затято намагається уникати. Причому літературний майданчик у цьому випадку — одна з найбільш придатних таких поверхонь. Адже часто саме книги стають тригерами, що змушують суспільство завести розмову про «недоторканні» теми.
Гендерні та профеміністичні події на Книжковому Арсеналі 2018
Близько 200 українських письменників і 100 гостей з 31 країн світу – з 30 травня по 3 червня у Мистецькому Арсеналі триватиме VІII Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал», який також перетворився на потужний майданчик для обговорення актуальних проблем і явищ у суспільстві. Протягом 5 днів відвідувачів і відвідувачок чекає величезна кількість подій гендерного спрямування. 
Події 28 травня – 3 червня 2018 року
Цікавий тиждень подій у Києві та Дніпрі, що стосуються найрізноманітніших аспектів гендерних питань!
Проект «Я-Медіа» об'єднав на Львівщині понад 100 жінок
Впродовж 6 місяців  на Львівщині тривав регіональний етап національного проекту «Я-Медіа», який об’єднав понад 100 учасниць. Організаторами проекту є Громадська організація «Центр просвітництва та розвитку людини» у партнерстві з Громадською організацією «Фундація прав людини» за підтримки Robert Bosch Foundation.
Арт-бук «Еротичний щоденник» на Книжковому Арсеналі.
У Києві виходить арт-бук незвичного формату. «Еротичний щоденник» з'явиться вже на Книжковому Арсеналі.
Лекція Ольги Семенової "Людина та її сексуальність: виміри"
3 червня відбудеться остання лекція в рамках лекторію Поверх фемінізму. З психотерапевткою Ольгою Семеновою говоритимемо про медичний та когнітивний погляди на сексуальність і ґендер. 
5-й Міжнародний конкурс «Стоп цензурі! Громадяни за вільні країни»
До 15 липня на конкурс приймаються роботи на теми захисту свободи слова, протидії цензурі, доступу до інформації, а також на спеціальну тему, яку визначають організатори відповідно до актуальних суспільно-політичних процесів в Україні та світі.
Дискусія "Феміністичне книговидання в Україні"
В рамках VIІI Міжнародний фестиваль Книжковий арсенал запрошуємо на дискусію про феміністичне книговидання в Україні 30 травня о 17.00. 
Події 21-27 травня
Велика кількість інтелектуальних подій на теми фемінізму й гендеру цього тижня.