19 квітня, 2024

Новини

Події 11-17 червня 2018 року
КиївПрайд тиждень, лекції, семінари, театральні вистави й, звичайно ж, Марш Рівності - все це чекає на вас уже цього тижня! Обирайте найцікавіше!
Зелена академія '18
Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine запрошує до участі в першій українській "Зеленій академії" — літній школі про принципи зеленої демократії та їхній потенціал для України. Школа відбудеться 13—19 серпня 2018 року в Карпатах.
Лекція "Чи має ЛГБТ-історія майбутнє у пострадянських країнах?"
Лекція Дена Хілі 15 червня о 17.30 у галереї "Арт-причал". 
Дискримінаційну рекламу в Чернівцях покарали після скарги "Гармонії рівних"
Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області за скаргою Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних» визнало дискримінаційною рекламу закладу громадського харчування «Bla Bla Bar» у Чернівцях та оштрафувала підприємство за порушення закону «Про рекламу».
Новий набір на Школу Толерантності з питань ЛГБТ та гендерної рівності для журналістів та журналісток
Оголошується набір на Школу Толерантності з питань ЛГБТ та гендерної рівності, яка відбудеться з 28 до 30 червня 2018 року в Запорізькій області. 
Гендерні хроніки Книжкового Арсеналу: день четвертий. Історія маскулінності у книзі «Перша стать» та презентація збірки «Це зробила вона» про успішних українок.
Гендерні події четвертого дня Книжкового Арсеналу розпочалися дискусією ««Перша стать». «Мужність» як культурний конструкт»» Ірини Славінської, Оксани Луцишиної та Вікторії Наріжної. Розмова відбувалася з нагоди виходу книжки Андре Роша «Перша стать» у перекладі Ірини Славінської.
КиївПрайд-тиждень 8-17 червня 2018 року
Перелік офіційних заходів КиївПрайд-тижня 2018. 
Гендерні хроніки Книжкового Арсеналу: день третій. Презентація книги-досвіду про вагітність та розмова про «одиноких чоловіків» української літератури
Третій день поспіль у Києві відбувається Книжковий Арсенал-2018. А ми тим часом продовжуємо відслідковувати гендерну повістку фестивалю. У перший день літа «Гендер в деталях» побували на презентації збірки текстів українських авторок про їхній досвід вагітності «При надії», а також розмові «Одинокі мужчини. Леся Українка, Ольга Кобилянська, Наталя Кобринська та інші» з літературознавицею Тамарою Гундоровою.
Події 4-10 червня 2018 року
Цього тижня у Києві, Львові, Житомирі та Дніпрі лекція, дискусія, кінопоказ, презентація книги, а також початок КиївПрайд-тижня!
Гендерні хроніки Книжкового Арсеналу: день другий. Слово на букву «Ф», HeforShe і супертатусі.
Гендер в деталях продовжує розповідати про гендерний дискурс Книжкового Арсеналу. Протягом другого дня ми встигли побувати на презентації роликів «He For She», дискусіях «Діти як найкращий текст, або Чи важко бути супертатом» та «Слово на букву «Ф».