20 квітня, 2024

Новини

Стали відомі лауреат(к)и Шевченківської премії-2020
Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка визначив лауреат_ок премії 2020 року.
До Дня боротьби за права жінок у Львові влаштують «Феміністичну весну»
Заходи відбуватимуться в різних локаціях упродовж тижня.
Працівниці Міжнародного аеропорту «Бориспіль» стали героїнями виставки до 8-го березня
5 березня 2020. КИЇВ - 5 березня о 10-00 біля інформаційної стійки в терміналі D Міжнародного аеропорту “Бориспіль” відкриється виставка  #професіїбезобмежень.
Україна планує побороти гендерно зумовлене насильство до 2030 року
20-21 лютого у Києві відбувся Міжнародний форум «Україна на шляху до подолання домашнього та ґендерно зумовленого насильства», організований Фондом ООН у галузі народонаселення. На форумі були представлені основні результати розбудови системи ефективного реагування на випадки домашнього насильства, а також озвучено пріоритетні дії, які уряд України планує для досягнення нетерпимості до будь-яких проявів домашнього насильства та попередження його у майбутньому.
Події 24 лютого – 1 березня
 Цього тижня захід "Наукова вечірка: слово, що змінює", "Талановиті жінки України: визнані та забуті", "П'яна П'ятниця: Перший вінок другої статі", вебінар "Жіночі історії" та Coffee talks з YEAs до Міжнародного жіночого дня. 
17-річна Ірина Наталуха із Сум отримала перемогу у третьому освітньому модулі благодійного проєкту STEM is FEM
15-16 лютого в Києві відбувся третій модуль благодійного освітнього проекту STEM is FEM на тему “Екологія і Енергетика”. У ньому взяли участь 28 дівчат-старшокласниць, які найкраще впоралися з онлайн-завданням на сайті проєкту. Загалом організатори отримали 150 анкет бажаючих.
Події 17-23 лютого
Цього тижня розмова "Два погляди на Марка Вовчка", лекція "Марко Вовчок: «мовчуще божество» чи перша сильна жінка укрліту",  лекція "Сексуальні фантазії" та  дискусія "Сексуальні домагання на робочому місці".
Події 10-16 лютого
Цього тижня Business Camp for Women, конференція "Українки в науці, яким аплодує світ", перегляд та обговорення стендап-комедії у Феміністичній майстерні та презентація навчального курсу "Гендерна рівність та права жінок". 
Запрошуємо студенток на зустріч «Українки в науці, яким аплодує світ»
11 лютого у світі відзначають Міжнародний День жінок та дівчат у науці. З цієї нагоди, Центр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» в рамках ініціативи #ДівчатаSTEM, спільно з Міністерство освіти і науки України, за підтримки компанії L’Oreal організовують відкриту конференцію “Українки в науці, яким аплодує світ”.  
Події 3-9 лютого
Цього тижня науковий семінар "Жінки-авторки в українському модернізмі", лекція “Краса жіночого тіла”, дискусія "Багаторазові засоби менструальної гігієни" та показ документального фільму "РБҐ: Життя ікони правосуддя".