29 березня, 2024

Новини

STEM is FEM провели для школярок лекцію «(Не) дрібниці у стосунках»
Проблематика сімейного насильства є все ще достатньо замовчуваною в українському суспільстві. Наприклад, за минулорічним опитуванням Фонду Народонаселення ООН в Україні лише 56% українців знають, як розпізнати психологічне насильство. Саме тому освітній проєкт STEM is FEM разом із Фондом Народонаселення ООН провели для школярок лекцію «(Не) дрібниці у стосунках» у рамках кампанії “Розірви коло”.
В Україні започатковано освітньо-грантову програму для жінок-фермерок – TalentA
3 червня 2020 року в Україні оголошено про початок освітньо-грантової програми для жінок-фермерок, які проживають у сільській місцевості, під назвою «TalentA». Програма заснована за ініціативи та фінансування міжнародної науково-дослідницької компанії Corteva Agriscience та при підтримці Фонду ООН у галузі народонаселення, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), Центру «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» та Громадської організації «Всеукраїнська Рада Жінок-Фермерів».
Конкурс на участь у тренінгу «Протидія гендерно зумовленому насильству»
Громадська організація «Ла Страда-Україна» оголошує конкурсний набір на участь в тренінгу «Протидія гендерно зумовленому насильству, в тому числі домашньому насильству: чому це важливо та як мобілізувати діяльність в цьому напрямі».
Події 1-7 червня
Онлайн-події, які можна відвідати цього тижня!
Події 25-31 травня
Онлайн-події цього тижня. 
COVID-19 посилює вразливість і підвищує економічні, соціальні ризики та загрози для здоров’я жінок і дівчат
Пандемія, спричинена поширенням вірусу COVID-19, і пов’язані з нею обмежувальні заходи наражають усі групи жінок на серйозну небезпеку втрати доходів і заощаджень, значно збільшують тягар неоплачуваної роботи з догляду, підвищують ризики домашнього насильства щодо жінок і дітей, а також посилюють уразливість тих, хто стикається з множинними формами дискримінації — свідчить нове дослідження ООН Жінки в Україні «Оперативна гендерна оцінка становища та потреб жінок у контексті ситуації з COVID-19 в Україні».
Онлайн-події 18-24 травня
Онлайн-події цього травневого тижня. 
Гендер в деталях шукає волонтерок, закоханих у соцмережі!
Шукаємо двох чудових волонтерок для модерації нашої ФБ-сторінки та групи. Дедлайн – 26 травня 2020 року.
Онлайн-події 11-17 травня
Події, відвідати які можна залишаючись удома!
Онлайн-події 4-10 травня
Цікаві події, відвідати які можна залишаючись удома!