20 квітня, 2024

Новини

Події 27 серпня-2 вересня 2018 року
Цього тижня - презентація книги Олени Стрельник "Турбота як робота" в Житомирі, а також відкриття виставки фотографа Антона Шебетка "Ми були тут" у просторі креативної спільноти IZONE. 
У Кропивницькому з'явився барельєф відомій меценатці Ганні Дмитрян
9 липня в м. Кропивницькому відкрили барельєєф відомій мецентаці та засновниці лікарні Св. Анни Ганні Дмитрян
Події 20-26 серпня 2018 року
Останні дні літа радують можливістю відвідати дві виставки - у Києві та Луцьку, а також сходити на презентацію проекту "Жінки в політиці Україна-ЄС" і долучитися до Групи підтримки для дружин ветеранів. 
11 Конференція Центрально-Східної Європи "Підтримка жінок в умовах конфлікту:  християнські заходи для промоції миру й справедливості"
З 28 до 31 серпня у Львові відбудеться 11-та конференція Central and Eastern European Conference “EMPOWERING WOMEN IN CONFLICT: ECUMENICAL ENGAGEMENT FOR PEACE AND JUSTICE”. 
У Німеччині прийняли рішення офіційно вказувати третю стать
Органи реєстрації актів цивільного стану Німеччини невдовзі зможуть офіційно фіксувати третю стать у свідоцтвах про народження. У середу, 15 серпня, уряд ФРН cхвалив відповідний законопроект, про що повідомили в міністерстві юстиції Німеччини - інформують на сайті Deutsche Welle. 
Події 13-19 серпня 2018 року
Цього тижня - продовжується виставка робіт Ольги Грінблат у Музеї української діаспори, а також відбудеться літня школа в Карпатах "Зелена академія" від Heinrich-Böll-Stiftung Ukraine. 
Рекламу мережі магазинів «Алло» визнали сексистською
Головне управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області визнало дискримінаційною контекстну рекламу мережі магазинів «Алло». Рішення було ухвалено у відповідь на скаргу Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних» та підтверджено експертними висновками Української асоціації маркетингу, Індустріального гендерного комітету з реклами та Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі при Мінсоцполітики.
ФеменКемп 2018: Свобода-Рівність-Сестринство
З 16 по 24 липня відбувся ФеменКемп для дівчат віком від 18 до 22. Табір був організований ГО “ВІСЬ” в партнерстві з ГО «Центр «Жіночі перспективи» за підтримки  Фонду ім. Г. Бьолля в Україні, МБФ «Український Жіночий фонд», Internews Network, Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА
Події 6-12  серпня 2018 року
Цього тижня говоритимуть про права жінок у форматі форум-театру, відбудеться Літня школа Юрфем з розвитку soft skills, тренінг для ЗМІ з фокусом на насильство щодо маргіналізованих суспільством жінок, а також продовжується виставка Ольги Грінблат у Музеї української діаспори.